Volledig scherm
Vermeulen blokkeert de weg bij het boerenprotest in Den Haag © ADBEELD

Storm aan kritiek voor Hazerswouds bedrijf dat boeren de weg versperde: ‘bedrijfsnaam is voorgoed besmet’

Het regent op sociale media kritiek aan het adres van Vermeulen Groep. Vrachtwagens van het bedrijf uit Hazerswoude-Dorp zijn bij het boerenprotest gebruikt om toegangswegen bij het Malieveld te blokkeren, maar dat wordt de aannemer niet in dank afgenomen. 

Materieel van Vermeulen is op bepaalde punten ingezet om, samen met politie, blokkades neer te zetten op toegangswegen bij het Malieveld. Zo moest voorkomen worden dat het Malieveld nóg voller met tractoren zou komen te staan.

De blokkade van Vermeulen is veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Het bedrijf wordt verweten te heulen met vijand. ,,Ik kan oprecht niet begrijpen dat dit bedrijf trucks uitleent om hardwerkende boeren nog verder te dwarsbomen", schrijft iemand op Twitter. ,,Je had kunnen zeggen: hier leen ik mijn materieel niet voor uit", reageert een ander. ,,Deze bedrijfsnaam is voorgoed besmet wat mij betreft.” 

Een derde schrijft: ,,Schandalig dat jullie in deze met de overheid meewerken. Laat de boeren nu hun gang gaan!”

Vermeulen Groep laat op Twitter en Facebook weten een contractuele verplichting te hebben om calamiteit- en incidentmanagement uit te voeren voor Rijkswaterstaat. Vermeulen is gespecialiseerd in asfalt, maar voert ook geregeld incidentmanagement uit. 

Een woordvoerder kon vandaag nog niet inhoudelijk reageren.