Volledig scherm
De bekende variant van de Bodegravenboog. © Hans van Kralingen

Studenten bedenken 'verfrissende' variant Bodegravenboog

Studenten van de opleiding verkeerskunde in Breda hebben nieuwe varianten voor de Bodegravenboog bedacht. "Verfrissend", zegt Robin Kersbergen, VVD-raadslid van Bodegraven-Reeuwijk.

Quote

We zouden de varianten op z'n minst moeten laten doorreke­nen

Robin Kersbergen

"Ik ken de projectleider van de groep", vertelt Robin Kersbergen. "Ik heb hem in contact gebracht met de gemeente en werd tijdens het onderzoek op de hoogte gehouden." Kersbergen overweegt het rapport dat hij van de studenten heeft gekregen, binnenkort aan te bieden aan verkeerswethouder Inge Nieuwenhuizen van Bodegraven-Reeuwijk.

"Het is best een serieus plan. Eigenlijk was er altijd één variant, een ruime boog. De studenten hebben twee nieuwe varianten geopperd. Dat vind ik wel verfrissend. Die optie zouden we op zijn minst eens moeten laten doorrekenen. Wat dat in kosten zou schelen is wel een interessant uitgangspunt." Nieuw is bijvoorbeeld de aanleg van een zogeheten trompetknooppunt. "Het voordeel zou zijn dat we een lange 'fly-over' kunnen uitsparen."

Lobby

De nieuwe coalitie in Bodegraven-Reeuwijk wil de Bodegravenboog weer hoog op de agenda zetten. Binnenkort wordt een convenant ondertekend. Ook Alphen, Leiden en Woerden hebben hun medewerking aan de lobby toegezegd. "We kunnen dit rapport gebruiken om het allemaal wat extra vaart te geven", denkt Kersbergen.

De Bodegraafse VVD-fractie nodigde in maart Tweede Kamerlid Remco Dijkstra uit om de situatie ter plekke te bekijken. Hij gaf toen aan dat het knelpunt moet worden aangepakt.