Volledig scherm
De woning aan de Vijverhof in Nieuwkoop waar de balkonspijlen door de ruit zijn gevlogen als gevolg van de plofkraak. © Josh Walet

Stuk metaal vliegt door raam overbuurvrouw na plofkraak Nieuwkoop

De kracht van de gebruikte explosieven bij de plofkraak bij de Rabobank in Nieuwkoop was zo groot, dat een stuk metaal van de sealbagautomaat door de glazen schuifpui is gevlogen bij een bewoonster die tegenover de bewuste geldautomaat woont. De vrouw is niet gewond geraakt, maar wel zeer ontdaan als gevolg van de schrik en de ravage. 

De bewoonster, die in een seniorencomplex aan de Vijverhof woont, heeft niet alleen schade aan het raam in haar schuifpui en aan haar balkon, waaruit meerdere spijlen zijn weggerukt. Ook is een plantenpot omvergeblazen als gevolg van de explosie en het rondvliegende metaal. De getroffen bewoonster wil geen commentaar geven.

Doelwit

De Rabobank aan het Kennedyplein in Nieuwkoop was vanochtend in alle vroegte het doelwit van een plofkraak. Daarbij werd een sealbagautomaat opgeblazen; volgens een Rabobankwoordvoerster een primeur voor Nederland. Kort na de klap wist de politie twee verdachten van de plofkraak aan te houden. Zij zitten momenteel vast voor verhoor. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken? Schrijf je hier in!