Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Supermarkt Hoogvliet kan in juli open in Hazerswoude-Rijndijk

Supermarkt Hoogvliet mag van de Raad van State de nieuwe winkel in Hazerswoude-Rijndijk in juli openen.

In een spoeduitspraak ziet de Raad geen reden om alsnog een bouwstop op te leggen. Daar hadden concurrenten Albert Heijn in Koudekerk en Hazerswoude-Dorp eerder om gevraagd. De Raad wijst het verzoek van onder andere AH-uitbater Arjan Konincks af, omdat hij erg lang gewacht heeft met het vragen om een bouwstop. 

Hoogvliet is al acht maanden geleden met de bouw begonnen. Nu de bouw zich in de eindfase bevindt zou stillegging van de bouw onevenredig veel schade aan de uitbater van de nieuwe supermarkt aan de Willem Kloosstraat opleveren. 

Nadelige gevolgen

Overigens volgt er later dit jaar nog een bodemzaak over het bestemmingsplan voor de Hoogvliet-supermarkt. Mocht dan blijken dat het plan niet deugt en van tafel moet, dan kan de supermarkt altijd nog gesloten worden, aldus de Raad. In ieder geval kan supermarkt Hoogvliet rond 12 juli de deuren openen. 

Hoogvliet zat voorheen op twee kleine locaties aan de Rijn en zag daar geen toekomst meer. De nieuwe supermarkt wordt 1100 m2 groot, bijna 600 m2 groter dan de twee oude locaties. Vooral AH-uitbater Konincks in Koudekerke vreest grote nadelige gevolgen. Als de Hoogvliet mag uitbreiden en woningplan Rijnpark gaat niet door dan vreest Konincks zijn supermarkt te moeten sluiten. En dat is volgens hem slecht voor de voetbal, slecht voor de andere winkels, slecht voor alle voorzieningen, slecht voor het dorp, aldus Konincks vorige maand tijdens de rechtszitting.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.