Volledig scherm
Sylvia Struiwigh heeft meegewerkt aan een commercial van Pink Ribbon. © Pink Ribbon, videostill

Sylvia Struiwigh in Pink Ribbon-commercial: ‘Niemand zal mij ooit vergeten’

De 39-jarige Sylvia Struiwigh uit Hazerswoude-Rijndijk is deze maand opnieuw op televisie. Eerder was Struiwigh te zien in een campagne van KWF Kankerbestrijding, nu is de kankerpatiënte actief in een commercial van Pink Ribbon, die oproept vrouwen met borstkanker te steunen. ,,Niemand zal mij ooit nog vergeten.”

,,Ik ben gevraagd om mee te werken aan deze commercial", vertelt Struiwigh. ,,Ze zochten iemand van wie je kunt zien dat zij borstkanker heeft. Hoe kun je dat beter laten zien dan met een kaal hoofd?” Struiwigh kreeg in 2010, net zwanger van haar dochter, te horen dat ze borstkanker had. Vijf jaar later, als ze mag stoppen met de hormoonkuur die ze al die tijd kreeg, blijkt er een tumor op haar lever te zitten. Drie jaar geleden kreeg ze te horen dat ze niet zal genezen.

,,Door mee te werken aan deze campagne kan ik mijn steentje bijdragen. Er is meer geld nodig voor onderzoek; is het niet voor mij, dan wel voor iemand anders. Ik kan niet meer langs de deuren om te collecteren, dit lukt me nog wel. Ergens vind ik het ook wel mooi. Niemand zal mij ooit vergeten, mede dankzij de publiciteit.”

Stabiel

Op dit moment krijgt Struiwigh chemo, waar ze kaal van is geworden. De huidige chemo krijgt ze al sinds december, elke drie maanden moet een scan duidelijk maken wat de behandeling doet. ,,De laatste keer was het stabiel. Stiekem hoop je dat de tumor afneemt, maar stabiel betekent dat de tumor in elk geval niet gegroeid is. Vandaag heb ik wel een goede dag.”

De indringende commercial, die eindigt met een beeld van Struiwigh in een ziekenhuisbed, is te zien op verschillende zenders. ,,Ik vind het wel indrukwekkend. Ik kende natuurlijk het verhaal, maar als je het dan terugziet op tv met muziek eronder, dat was wel even slikken. Het blijft ook raar om jezelf kaal te zien.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195