Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Taakstraf voor Boskoper die zijn zoon in het gezicht sloeg

Voor de politierechter omschreef Mohammed K. (31) uit Boskoop zich als ‘een echt vaderfiguur’ die zijn kinderen nooit wat zou aandoen. Toch is hij dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur voor kindermishandeling. De rechter acht bewezen dat de verdachte zijn zoon van twee jaar een stomp in het gezicht heeft gegeven.

Dat gebeurde op 12 januari in de woning van het gezin in Boskoop. De vrouw van K. zou tot haar ontzetting hebben gezien dat hij zijn zoon met zijn linkerarm tegen de grond drukte en met de rechtervuist sloeg. Zij deed aangifte tegen haar man. 

In de rechtszaal werd een foto vertoond van een jochie met een blauwe plek op zijn wang. K. beweerde dat hij alleen wat heeft geroepen naar zijn zoon en dat de blauwe plek van een eerdere val in het speeltuin was. K. zou hebben geslagen omdat zijn zoon uit het bed wilde klimmen.

Ooggetuigenverslag

Volgens zijn advocaat zaten er ook tegenstrijdigheden in de verklaring van de echtgenote. Wat had zij nou echt gezien? Zo sprak ze eerst over ‘de grond’ en later zou het slachtoffer in zijn bedje hebben gelegen. Verder had ze het OM geschreven dat ze haar verklaring verkeerd had ingeschat. De officier van justitie vond het ooggetuigenverslag van de moeder overtuigend. ,,Zij krijgt het beeld niet meer van het netvlies.” 

Het OM maakt zich zorgen om de situatie. Mohammed K. is in 2015 namelijk veroordeeld voor het slaan van zijn vrouw. 

Na het huiselijk geweld in januari zat hij drie dagen vast. De officier eiste 80 uur werkstraf en een celstraf van 24 dagen (waarvan 21 voorwaardelijk). De man hoeft dus niet terug naar de cel. De rechter neemt die eis over. 

K. moet zich onder behandeling stellen van De Waag en de reclassering zal bepalen wanneer het gezin weer bij hem kan wonen. De vrouw en kinderen worden tot die tijd elders opgevangen.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.