Volledig scherm
In de binnenstad van Rotterdam was het onrustig na de wedstrijd. © ANP

Taakstraf voor rellende Alphenaar

Tegen vier minderjarige verdachten zijn taakstraffen tot 100 uur geëist, vanwege hun betrokkenheid bij rellen in het centrum van Rotterdam. Onder hen is een inmiddels 18-jarige Alphenaar.

De zaak tegen de vier verdachten werd gistermiddag bij de Rotterdamse rechtbank achter gesloten deuren behandeld. Omdat alle vijf verdachten minderjarig zijn was de behandeling van de zaak niet openbaar. De Alphenaar is overigens net deze maand achttien geworden. Tegen de verdachten werd ook een voorwaardelijke jeugddetentiestraf van veertien dagen geëist.

De Alphenaar wordt verdacht van geweld tegen politieagenten op zondag 7 mei in het centrum van Rotterdam. Op die dag speelde Feyenoord tegen stadgenoot Excelsior. Bij winst zou Feyenoord kampioen zijn, maar die dag ging de titel aan de Rotterdamse club voorbij. Nog voor het laatste fluitsignaal braken rellen uit in het centrum. De politie werd bekogeld met bierflessen, stoeptegels en ook vlogen dranghekken door de lucht.

Voorwaardelijk

Gisterochtend stonden al vijf volwassenen terecht voor hun rol in de rellen op 7 mei. Onder hen was de 21-jarige Emmely S. uit Hazerswoude-Dorp. Zij kreeg de zwaarste strafeis te horen, omdat zij niet alleen terecht stond voor geweld tegen de politie, maar ook voor het schreeuwen van antisemitische leuzen. Als het aan de officier van justitie ligt, krijgt zij een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand.