Volledig scherm
Dave Zwanenburg in het blauw in actie namens TeamAlphen © Orange Pictures

Team Alphen wint nipt van Manchester op boksgala

RegiosportSammy Wagensveld uit Boskoop moest als aanvoerder van TeamAlphen het goede voorbeeld geven tijdens het zevende Alphense Boksgala.En dat deed de jonge Nederlandse kampioen zonder mankeren. Hij behaalde een fraaie overwinning op de Engelsman Andrew Stafford. TeamAlphen won met 4-3 van Manchester. Organisator Teus de Kruyf kon terugzien op een fraai, sfeervol en spectaculair boksgala met veel publiek.

De Kruyf heeft er een drukke week op zitten. Na afzeggingen van onder meer Roy Korving (Waddinxveen) was hij de koning te rijk met het contracteren van de Olympische deelnemer Peter Müllenberg. Maar diens tegenstander Thomas Pogson bleef met een gebroken duim in Manchester achter. Een intensieve speurtocht begon naar een sterke vervanger. Nadat Brabander Kilat Hallie andere bezigheden bleek te hebben, belde De Kruyf zich suf naar België, Duitsland en Engeland. Ook met boksclubs in de Franse steden Lille en Roubaix werd contact gezocht. Echter zonder succes. Waarna De Kruyf zich gedwongen zag om zwaargewicht Müllenberg thuis te laten. 

Genieten

,,Dat was een tegenvaller,” aldus De Kruyf. ,,Met Müllenberg of Korving erbij was het gala volmaakt geweest.'' Team Alphen moest het na de volksliederen en promofilm moest doen met zeven deelnemers. Chelsey Heijnen, Sammy Wagensveld, Nabil Yousfi en de verrassende Waddinxveense dertiger Dave Zwanenburg zorgden er voor dat Alphen met 4-3 van Manchester won. 

,,Het was genieten geblazen,” reageerde De Kruyf. ,,Mijn zeven boksers hebben van begin tot eind strijd geleverd. Vooraf was dat de afspraak waar ze zich allemaal aan gehouden hebben. Dat werd gewaardeerd door het publiek en ook door bondscoach Hennie van Bemmel. Wegens het succes wordt het gala geprolongeerd en ga ik het nog groter aanpakken.” 

Publiekslieveling

Quote

Mijn zeven boksers hebben van begin tot eind strijd geleverd

Teus de Kruyf

Met aanmerkelijk meer VIP-tafels rond catwalk en ring en ook met meer sponsors is De Kruyf in staat het dure boksgala uit te bouwen. Knokker Dave Zwanenburg van Alphen Sports was in 2016 de publiekslieveling door zijn aanhoudende aanvalslust. Tegen Ethan Boyle tapte hij echter uit een geheel ander vaatje. ,,Het strijdplan is veranderd,” was zijn uitleg. ,,Niet meer constant er in vliegen en aan het eind tekort komen. Ik ben technischer en vooral rustiger gaan boksen. Ik bekijk het nu beter. Dat werpt vruchten af. Dit was echt een mooi potje waar ik trots op ben.” 

Quote

Ik raakte hem goed en kon dat herhalen tot het einde

Sammy Wagensveld

Toen de stand 3 – 3 was, moest de zeer gemotiveerde Wagensveld Team Alphen naar de overwinning leiden. En dat deed hij overtuigend in de laatste en mooiste partij van de avond. Aan de hand van enkele YouTube-films observeerden Sammy en vader Peter tegenstander Andrew Stafford. ,,Een bekwame counterbokser die steeds goed antwoord weet te geven op één stoot,” verduidelijkte Sammy Wagensveld. ,,Dus bestookte ik hem vanuit het midden met dubbel links-rechts. Dat had al aan het begin van de eerste ronde effect. Ik raakte hem goed en kon dat herhalen tot het einde. Dit geeft me zelfvertrouwen voor de Eindhoven Box Cup, maar ik weet ook dat ik nog moet groeien in deze voor mij nieuwe gewichtsklasse tot 69 kg.''

Gelijkwaardig

De ontmoeting tussen Team Alphen en Manchester bleef lang in evenwicht. De junior boksers Levi Kroll en Shaun Barbadis zorgden voor een aantrekkelijke openingspartij. Kroll verloor weliswaar, maar kreeg met de stijlprijs toch een beloning. De tweede stijlprijs ging verdiend naar zijn tegenstander. Remco Hofstede en Siraj Alzubaydi leden een nederlaag tegen Reece Farnhill en Curtis Fitzsimons. Superzwaargewicht +91 kg Nabil Yousfi gaf zijn veel langere opponent James Braithwaite goed partij. De ‘reus’ verloor met klein verschil nadat beide boksers meerdere malen hun bitje uit de mond lieten vallen. Tijdens het voorprogramma waren er overwinningen van Luca Capone, Rida Yousfi en Dimitrios Ziaghos van boksschool Teus de Kruyf.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.