Volledig scherm
Het Ashram College in Alphen. © Google Street View

Teamleider Ashram College op non-actief na klacht overschrijdend gedrag

updateHet Ashram College heeft een 26-jarige teamleider op non-actief gesteld. Aanleiding: een klacht over seksueel overschrijdend gedrag van de docent.

In afwachting van de uitkomst van het onderzoek dat de middelbare school instelt, heeft het Ashram de man voor onbepaalde tijd op non-actief gesteld. De 26-jarige teamleider van de onderbouw zou zich schuldig hebben gemaakt aan het sturen van seksueel getinte berichten naar een leerlinge via Whats­App. Dat zou een aantal jaren geleden gebeurd zijn.

Aangifte

De zaak, die de gemoederen op de school flink bezighoudt, kwam gisteren aan het licht toen directeur Henk Fledderus de ouders per e-mail op de hoogte bracht van een aangifte door de schooldirectie tegen een of meerdere leerlingen wegens smaad.

Op sociale media werd de teamleider onlangs beticht van het versturen van seksueel getinte berichten. Er was sprake van anoniem geuite beschuldigingen. ,,Deze berichten zijn volstrekt ongegrond en hebben ons ertoe gebracht om bij de politie aangifte te doen wegens smaad’’, liet Fledderus in de e-mail weten. Fledderus stond toen nog als één blok achter zijn teamleider.

Een klacht die een leerlinge en haar ouders gisterochtend bij Fledderus hebben ingediend, heeft tot een volledige omkering van de situatie geleid. Fledderus: ,,Een leerlinge heeft melding gedaan van een zaak die een aantal jaar geleden speelde. De onderbouwing en de onderliggende feiten zijn zo reëel - de teamleider wordt met naam en toenaam genoemd - dat we een nader onderzoek gaan doen.”

Fledderus, pas anderhalve maand aan het roer van de scholengemeenschap, wil in afwachting van het onderzoek niet verder ingaan op de precieze aard van de zaak. De aangifte wegens smaad jegens leerlingen blijft staan. ,,Deze kwestie moet justitie maar gaan uitzoeken.”

De 26-jarige onderbouwleider was gisteren onbereikbaar voor commentaar. Zijn absentie wordt intern opgevangen. 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.