Volledig scherm
© ANP XTRA

Teleurgestelde Alphenaren krijgen alsnog hun 50 cent-frietje

Bij de mensen die vandaag van plan waren een goedkoop frietje te halen bij Bram’s Gourmet Frites in Alphen, verdween hun glimlach als sneeuw voor de zon. Op Facebook werd de jubileumactie van frietzaak Bram Ladage - een patatje voor 50 cent - verward met het Alphense 'Bram's'. Snackbar de Pieper speelde hier gelijk op in door de actie wél door te zetten. 

Quote

Ze waren lichtelijk teleurge­steld, maar bestelde daarna alsnog maar een patatje

Qwen

Frietzaak Bram Ladage sluit vandaag hun 50-jarige jubileum af met een 'vette bek' voor maar 50 cent. Bram’s Gourmet Frites is een concept van Ladage, maar bestaat pas twee jaar. ,,En dus hebben wij niks met die actie te maken", zegt assistent-leidinggevende Qwen. 

Op Facebook verschenen gefrustreerde reacties; zo gaf iemand zelf aan een e-mail naar het hoofdkantoor te hebben gestuurd, met de vraag waarom Alphen niet meedoet. Een communicatiemedewerker van het hoofdkantoor laat weten dat ze deze klacht nog niet tegen is gekomen. 

Qwen heeft wel al wat verwarde klanten aan haar balie gehad. ,,Ze waren lichtelijk teleurgesteld, maar bestelde daarna alsnog maar een patatje." Ook hebben een paar mensen vandaag opgebeld om te checken of de actie nou wel of niet doorging. 

Schoolgasten

Snackbar de Pieper, gelegen tegenover de Kinderboerderij Zegersloot, pakt meteen zijn kans en houdt de 50 cent-actie wél. Eigenaar Vivienne Winkelaar zag de Facebook-berichten langskomen en dacht op die manier twee vliegen in één klap te kunnen slaan: ,,Zo krijgen we en veel klanten, én wellicht nieuwe klanten. De snackbar bestaat namelijk nog niet zo lang", aldus Winkelaar. Zij haakt wel vaker in op de actualiteit: ,,Op de Dag van Ambachtelijk IJs hebben we bijvoorbeeld al eens het tweede ijsbolletje gratis gegeven."

De actie duurt nog tot vanavond 20.00 uur, maar Winkelaar geeft nu al aan veel klandizie te hebben gehad door de actie. ,,Voornamelijk ‘schoolgasten’. Dat is best grappig, want die hebben natuurlijk minder geld, maar kunnen nu alsnog op het terras een patatje te eten.’’ 

Gouda

Bij Bram Ladage in Gouda is de actie wel in volle gang, wat resulteert in een lange rij over de Markt: 

Maarten Molenaar on Twitter

Bij Bram Ladage in Gouda is de patat vanmiddag slechts 50 eurocent. #Hollanders https://t.co/Q6mEmhaEmo

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je hier in.