Team Tempo
Volledig scherm
Team Tempo © Jan Kok | Boomerang Fotografie

‘Tempo-man’ Bas krijgt lintje tijdens supportersdag in Alphen

Zo trots als een pauw is de Alphense korfbalvereniging Tempo op Bas Turken. Hij is zaterdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg het speldje van burgemeester Liesbeth Spies tijdens de supportersdag in Alphen.

Turken is een bekende Tempo-vrijwilliger. Al vijftig jaar heeft hij diverse functies bekleed bij de club. Hij hield zich vooral bezig met de velden, de kantine en het onderhoud. Turken was van 1969-1990 facilitair beheerder. In deze functie was hij verantwoordelijk voor alle werkzaamheden in en om de kantine en de velden, waaronder het dagelijks onderhoud van de kantine, het verzorgen van bardiensten, maar ook het waarborgen van de hygiëne en het organiseren en uitvoeren van voorraadtellingen. 

Van 1969 tot 2009 verzorgde de oer-vrijwilliger, zoals hij door het bestuur van Tempo wordt genoemd, de inkoop voor de kantine. Het inkopen van drank en versproducten bij lokale ondernemers, het controleren van de staat van het onderhoud van de inventaris behoorden bijvoorbeeld tot zijn takenpakket. Nog altijd is Turken vrijwel dagelijks bij de club te vinden om allerlei klussen uit te voeren.