Volledig scherm
© Peter Franken

Tennisclub Nieuwe Sloot blijft op eigen complex

Tennisclub Nieuwe Sloot blijft op het gelijknamige complex, het indoor racketcentrum moet z'n eigen broek ophouden. En rondom het terrein komt woningbouw.

Dat is in het kort waarop B en W van Alphen aankoersen. Zij volgen daarmee de voorkeur van de twee clubs Nieuwe Sloot en TEAN en de beherende Stichting Alphens Tennispark (SAT). Pas in het komende voorjaar is duidelijk of deze constructie ook echt financieel haalbaar is.

Het voorstel, dat komende donderdag door de gemeenteraad wordt besproken, is minder ingrijpend voor de clubs dan een eerder plan van twee maanden geleden. Toen stelde het college voor om TEAN naar Nieuwe Sloot te verhuizen. De vrijkomende grond zou worden gebruikt voor woningbouw.

Achterstallig

Tenniscomplex Nieuwe Sloot zou in dat plan volledig worden vernieuwd en gemoderniseerd. In de nu voorgestane optie is dat niet het geval. Wel zal het achterstallig onderhoud worden weggewerkt, belooft Alphen.

De beherende SAT dreigde eind september failliet te gaan. Vooral het indoor racketcentrum op Nieuwe Sloot draait financieel slecht. De aflossing aan de bank kon niet meer worden voldaan. De gemeente gaat nu alle bezittingen overnemen. Vervolgens worden de banen en de gebouwen verhuurd aan de twee clubs en de uitbater van het indoorcentrum. Het is nog even onduidelijk of die laatstgenoemde partij straks ook de SAT zal zijn.