Volledig scherm
Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft Len Schouten geselecteerd voor de Supermatch om een wildcard voor het kwalificatietoernooi van de 46e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. © ANP

Tennistalent uit Woubrugge hoopt op deelname ABN AMRO WTT

Acht Nederlandse tennistalenten strijden binnenkort in Alphen om een wildcard voor het kwalificatietoernooi van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Len Schouten uit Woubrugge is een van de deelnemers.

Schouten gaat op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 januari in tenniscentrum Nieuwe Sloot  de strijd aan in de hoop om op het World Tennis Tournament in actie te komen. De winnaar van de zogenoemde Supermatch wint bovendien een bedrag van 7500 euro om te investeren in zijn tenniscarrière.

Initiatief

De Supermatch is een initiatief dat hoofdsponsor ABN AMRO heeft gelanceerd om buitengewoon gedreven sporters te steunen. De winnaar kan volgens een persbericht van ABN AMRO rekenen op een flinke carrièreboost: naast deelname aan het kwalificatietoernooi krijgt de winnaar ook een trainingssessie met een topspeler en een sessie met een topcoach. Vanaf komende vrijdag staat Schouten voor de uitdaging zich van een plaats voor de kwalificatie te verzekeren.

Schouten is één van de spelers, die is geselecteerd door Richard Krajicek, toernooidirecteur van het ABN AMRO World Tennis Tournament en Paul Haarhuis, bondscoach van tennisbond KNLTB. Ook Ryan Nijboer, Sidane Pontjodikromo, Deney Wassermann, Daniël de Jonge, Zachary Eisinga, Amadatus Admiraal en Jesper de Jong nemen deel aan de Supermatch.

Dubbelslag

,,Met de deelname aan het kwalificatietoernooi en de geldprijs slaat de winnaar een dubbelslag voor zijn carrière”, zegt Richard Krajicek. ,,Met de Supermatch geven we deze acht tennisbeloftes een mooi podium waarmee ze zich verder kunnen profileren. De winnaar kan bovendien de geldprijs investeren in deelname aan buitenlandse toernooien of bijvoorbeeld een buitenlands trainingskamp, liefst met de eigen coach.”

Voor ieder deelnemend talent is het een geweldige ervaring om op het allerhoogste niveau te tennissen. Ook Schouten kijkt uit naar de op handen zijnde krachtmeting. Hij gaat alles op alles zetten om de Supermatch te winnen en deel te mogen nemen aan het kwalificatietoernooi ABN AMRO World Tennis Tournament.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.