Volledig scherm
Wat missen de dorpsbewoners het meest? Een goede kroeg, zo bleek donderdag tijdens een informatieavond van de gemeente Nieuwkoop. © ANP XTRA

Ter Aar en Korteraar zijn top, alleen de dorpskroeg mist nog

De inwoners van Ter Aar en Korteraar zijn blij met hun dorpen: groene polders, er zijn voldoende winkels én er is weinig criminaliteit. Maar wat missen de dorpsbewoners het meest? Een goede kroeg, zo bleek gisteren tijdens een informatieavond van de gemeente Nieuwkoop.

De inwoners mochten donderdagavond meepraten over hoe zij willen dat hun dorp er in de toekomst uit gaat zien. Hoewel alle aanwezigen blij zijn met hun dorp, valt er nog veel te verbeteren.

Een wens voor een rondweg om Ter Aar heen werd breed gedragen: ,,Al het vrachtverkeer van Alphen naar Aalsmeer komt door ons dorp’’, liet een toehoorder weten. 

Verderop uit de zaal in De Vlinder gaf een vrouw aan: ,,Veel mensen hebben nu ook ontdekt dat Korteraar een goede alternatieve route is voor de Oostkanaalweg om naar Zevenhoven te gaan. Er wordt bizar hard gereden en te weinig gecontroleerd.’’ 

Verder vinden de inwoners dat het onderhoud van de fietspaden beter moet en dat de files bij de brug aangepakt moeten worden. Ook is er vraag naar meer woningen voor jongeren én senioren.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195