Karel Snijders en Betsie van Hameren hebben een nieuwe expositie over de jaren 50 en 60 in het Cultuur Historisch Museum in Ter Aar.
Volledig scherm
PREMIUM
Karel Snijders en Betsie van Hameren hebben een nieuwe expositie over de jaren 50 en 60 in het Cultuur Historisch Museum in Ter Aar. © Peter Franken

Terug naar de vetkuiven, petticoats en de Sparta-brommer

Vitrines en wanden vol foto's, oude elektrische apparaten, spelletjes, boeken en een eerbetoon aan de rockgroep Dance On vormen samen de tijdelijke expositie 'Ter Aar in de 50'er en 60'er jaren' in het Cultuur Historisch Museum. Karel Snijders leende een deel van zijn verzameling uit aan het museum.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Amerikaanse man weet met politieauto tweemaal te ontsnappen tijdens achtervolging
  Play

  Amerikaan­se man weet met politieau­to tweemaal te ontsnappen tijdens achtervol­ging

 2. Samenvatting | Sparta Rotterdam - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta haalt uit tegen Vitesse en houdt Europees voetbal in vizier

  7 mei