Volledig scherm
Michiel Karssen bij de ingegooide ruit. Via dit grote raam kwamen de inbrekers binnen. © Terence Garnier

Terwijl iedereen vrolijk is, zit Michiel stuk na inbraak in zijn winkel

Of zijn zaak vandaag nog wel met een Najaarsmarktkraam komt, is nog maar zeer de vraag, treurt Michiel Karssen. Bij zijn boekhandel werd vannacht ingebroken en de schade is fors. ,,Mijn hoofd staat er niet bepaald naar."

Ontredderd kijkt Karssen (38) om zich heen. Klanten wensen hem sterkte toe. Buiten de deuren van de Read Shop Express Karssen maakt een vrolijke menigte zich op voor de Najaarsmarkt, een feestelijke gebeurtenis. Karssen laat het fuif mogelijk aan zich voorbij gaan. 

Quote

Ik moet hier eerst zelf bovenop komen, ik sta nog te shaken

Michiel Karssen

Vannacht werd er rond 4.00 bij hem ingebroken. De ruiten werden ingeslagen. De schade op het oog fors. Omstanders wisten de daders, die bivakmutsen droegen, te betrappen. Daarna namen de inbrekers de benen - volgens Karssen was er toen sprake van een klopjacht.

Of en hoe veel er buit is gemaakt, moet onderzoek nog uitwijzen. ,,Het is enorm balen, er is veel rommel", zegt een aangeslagen Karssen. Hij en zijn personeel is vooral bezig geweest om op te ruimen. ,,Hopelijk vindt de politie de daders, maar eigenlijk is dat nog het minst belangrijk. Ik moet hier eerst zelf bovenop komen, ik sta nog te shaken. Gelukkig kan ik er goed met mijn vrouw over praten." 

Karssen is sinds februari 2016 eigenaar van de zaak in de Wilhelminastraat. Nooit eerder werd er ingebroken. Dat gebeurde ooit wel in de fotohandel van zijn vader, aan de overkant van de straat.

Kraam

Er zou voor de deur een kraam komen om zo deel te nemen aan de Najaarsmarkt. Of dat nog doorgaat, is nog maar zeer de vraag. ,,We hadden een leuke winactie bedacht. Er zat ook best veel tijd in de voorbereiding, want we hebben ook posters gemaakt, nagedacht over een leuke aankleding en prijsjes bedacht. Voor je omzet hoef je het vaak niet te doen, maar je laat je toch vaak zien op zo'n markt", aldus Karssen. ,,Op dit moment staat mijn hoofd er niet naar. Ik overleg nog even met mijn vrouw."

Twee weken geleden werd er ook al ingebroken bij een winkel in het centrum van Bodegraven. Toen was brillenzaak Van Dam in de Brugstraat, op steenworp afstand van The Read Shop, het doelwit. Er werden zonnebrillen buitgemaakt. Of deze inbraken verband houden, is niet bekend. 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.