Volledig scherm
De zwemster uit Bodegraven gaat niet naar de Jeugd Olympische Spelen maar is nu wel druk met de voorbereidingen voor de World Cup in Eindhoven op 29 september. © Martin Droog

Tes Schouten niet naar Jeugd Olympische Spelen

In overleg met haar coach Mark Faber heeft de Bodegraafse zwemster Tes Schouten besloten niet mee te doen aan de Jeugd Olympische Spelen (JOS). 

Quote

Goed presteren tijdens de Jeugd Olympische Spelen bleek geen reële mogelijk­heid meer

KNSB

De zwemster zou niet fit genoeg zijn om deel te kunnen nemen aan het jeugdtoernooi dat van 6 tot en met 18 oktober in Buenos Aires wordt gehouden.

Via de KNSB laten de zwemster en haar coach weten dat ‘mede vanwege fysieke problemen het trainingsproces na het EK in Glasgow niet naar wens is gelopen. Goed presteren tijdens de Jeugd Olympische Spelen bleek geen reële mogelijkheid meer.’ Schouten is deze week druk met de voorbereidingen voor de FINA swimming World Cup aankomend weekend in Eindhoven en daardoor nu niet bereikbaar voor commentaar.

Tegenvaller

Tijdens haar voorbereidingen in juli voor het EK liet Schouten nog weten blij te zijn met elk resultaat op de Jeugd Olympische Spelen. ,,Als ik mijn best maar doe,'' zei ze tegen het AD. Op het EK in augustus in Glasgow wist Schouten de halve finale niet te halen, ze zwom naar een 18e plek op de 100 meter. Tijdens de Swim-off werd ze vervolgens gediskwalificeerd en miste ze de reserveplek. Ze zou na het EK in Glasgow via Nederland en Portugal doorreizen naar Argentinië.

Talent TeamNL wordt op de JOS vertegenwoordigd door zwemmers Caspar Corbeau , Juri Dijkstra en Kenzo Simons. Meer dan 3.500 sporters in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar doen mee aan de derde editie van deze zomerspelen.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.