Thomas Runhart als assistent-luchtverkeersleider op Schiphol. ,,Je moet hier snelinformatie verwerken en handelen. Daar heb je meteen de parallel met gamen."
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Runhart als assistent-luchtverkeersleider op Schiphol. ,,Je moet hier snelinformatie verwerken en handelen. Daar heb je meteen de parallel met gamen." © Peter Franken

Thomas is luchtverkeersleider én runt de Alphense Game Arena: ‘de ideale combinatie'

InterviewAls kind wilde hij architect worden, maar Thomas Runhart (35) doet nu iets totaal anders. De Alphenaar is al 15 jaar assistent-verkeersleider op Schiphol. Die intensieve job combineert hij in zijn woonplaats sinds anderhalf jaar met de eerste Esports Game Arena van ons land.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Ongeregeldheden in Haagse Schilderswijk, straat schoongeveegd door ME
  Play

  Ongeregeld­he­den in Haagse Schilders­wijk, straat schoonge­veegd door ME

 2. Geplunderde winkels in station Eindhoven bij rellen
  Play

  Geplunder­de winkels in station Eindhoven bij rellen