Volledig scherm
Zomerspektakel Alphen aan den Rijn 2018. © Josh Walet

Tientallen mensen willen van kaartje Zomerspektakel af

Tientallen mensen proberen hun kaartje voor het Zomerspektakel aan het Meer op het allerlaatste moment online te slijten. De weersvoorspellingen tijdens het festival zien er niet goed uit, maar volgens de organisatie hebben die geen invloed op het programma. ,,De regenponcho’s liggen klaar.” 

In de facebookgroep Allemaal Alphenaren (bijna 8.000 leden) zijn tientallen berichten waarin iemand van z'n kaartje af wilde, verwijderd. De beheerder van de groep stelt ‘geen Marktplaats’ te zijn. 

Ook op de facebookpagina van het Zomerspektakel aan het Meer worden tientallen tickets aangeboden. Op TicketSwap worden zo’n dertig kaartjes aangeboden. 

Quote

Een paar jaar was code oranje afgegeven. Toen kreeg Gouda een bak water over zich heen, maar bleef het bij ons droog

Yolande van Mil, organisatie

Niet alleen het slechte weer - met name voor vrijdag is regen voorspeld - is een zorgpunt. Het festival is, met nog een dag te gaan, niet uitverkocht. ,,Maar het loopt wel aardig vol", zegt Yolande van Mil van de organisatie. ,,We hopen er ondanks het weer een geweldig feest van te maken. Misschien valt het mee. Een paar jaar geleden was code oranje afgegeven. Toen kreeg Gouda een bak water over zich heen, maar bleef het bij ons droog.” 

Mocht het weer zaterdag slecht zijn, wordt enkel de Ibiza-markt mogelijk een paar uur opgeschoven. Hier staan zeventig kraampjes.

Bij het Zomerspektakel treden onder meer Level 42, Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Davina Michelle en de Edwin Evers Band op. Alleen voor vrijdagavond moet een kaartje worden gekocht, zaterdag en zondag is het festival gratis.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195