Voorzitter Dirk van Kampen van Voedselbank Alphen. Die deelt voorlopig geen pakketten uit. De gemeente bekijkt hoe ze kan helpen.
Volledig scherm
Voorzitter Dirk van Kampen van Voedselbank Alphen. Die deelt voorlopig geen pakketten uit. De gemeente bekijkt hoe ze kan helpen. © Peter Franken

Toch hulp voor klanten van Alphense voedselbank, zegt gemeente

De 200 klanten van de Alphense voedselbank kunnen vanaf deze week rekenen op steun van de gemeente Alphen, maar onduidelijk is nog hoe.

Vorige week meldde de voedselbank 19 maart voorlopig voor het laatst pakketten uit te delen, omdat de vrijwilligers een te groot risico zouden lopen op coronabesmetting. 

De voedselbank vroeg de gemeente om cliënten extra geld te geven voor boodschappen, maar de gemeente heeft hier nog geen ja tegen gezegd. ,,We zijn in gesprek en zoeken een oplossing, zodat mensen niet tussen wal en schip vallen”, meldt de gemeente Alphen.

De voedselbank heeft nog overwogen pakketten te gaan bezorgen, maar zag ervan af.

  1. Annet zegde baan op om kaaswafels groot te maken, en toen kwam corona: ‘Heb wel een traantje gelaten’
    PREMIUM
    Hoe is het nu met?

    Annet zegde baan op om kaaswafels groot te maken, en toen kwam corona: ‘Heb wel een traantje gelaten’

    Rijendik stonden de klanten vorig jaar op de Goudse kaasmarkt soms voor de kraam van Annet Vreeswijk. Haar kaaswafels vallen in de smaak bij toeristen van over de hele wereld, maar ook steeds meer Gouwenaars weten het hartige alternatief op de aloude stroopwafel te waarderen. Na het annuleren van de wekelijkse kaasmarkt vanwege het coronavirus liet Vreeswijk een traantje, maar ze zit niet stil. Gisteren begon de zoektocht naar een houdbare kaaswafel.