Volledig scherm
Ov-fiets © Robin Utrecht

Treinreiziger kan met huurfiets Boskoop in trekken

Station Boskoop heeft sinds kort OV-fietsen. Vervoerder NS heeft onlangs vier ‘kluizen’ geïnstalleerd.

Het was al wel langer bekend dat Boskoop dergelijke huurfietsen zou krijgen, maar concreter dan ‘nog dit jaar’ was de planning niet. Nu zijn de fietsen echt beschikbaar, stelt de gemeente Alphen tevreden vast.

De OV-fiets is volgens Alphen een uitkomst voor wie bijvoorbeeld het dorpshart of het ITC-terrein een te verre wandeling vindt. De fiets huren kan via de persoonlijke OV-chipkaart. Voor maximaal een etmaal geldt een tarief van 3,85 euro.

Planning

NS heeft de OV-fietsen links naast het stationsgebouw bij de rijwielstalling neergezet. Wethouder Kees van Velzen (verkeer, CDA) heeft hoge verwachtingen van de nieuwe voorziening. ,,De lijn loopt heel goed. OV-fietsen neerzetten doet de NS niet op elk willekeurig station.’’ De voorziening is gerealiseerd door NS, gemeente en provincie.

De R-Netlijn Gouda-Alphen is nu bijna helemaal voorzien van fietsverhuurpunten. Alleen Waddinxveen heeft nog geen beschikking over de OV-fiets. 

Of het te bouwen nieuwe station Hazerswoude-Rijndijk ook OV-fietsen krijgt is nog onbekend. De gemeente wacht eerst in spanning af wanneer dit station wordt gebouwd. Pas als Rijksoverheid, NS en ProRail het eens zijn over verbetering van het spoortraject Leiden-Utrecht wordt een nadere planning gemaakt.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195