Tropische temperaturen! Zo warm wordt het vandaag bij jou

live weerkaartHet kwik stijgt dit weekend weer richting de 30 graden. Hoe warm wordt het bij jou? De bovenstaande kaart geeft de temperatuur in real time weer.

Wegens de verwachte hoge temperaturen stelt het RIVM vandaag, net als gisteren, opnieuw het Nationale Hitteplan in voor heel Nederland. Het weerinstituut verwacht temperaturen boven de 27 graden, lokaal kan het 30 graden worden. Zondag en maandag kan het tropisch warm worden. Een regionale hittegolf ligt op de loer. Het zou de derde van deze zomer worden.

Woerdense Vakantieweek

De organisatie van de Woerdense Vakantieweek houdt het weerbericht ook goed in de gaten. Frederique Kram van de organisatie laat weten: ,,Maandag delen we water uit op het veld aan de kinderen. Er zijn extra parasols en er wordt water gesproeid ter verkoeling! De vlonders worden natgehouden en er zijn extra schaduwplekken.

Op bovenstaande kaart is per meetstation de meest recente temperatuur weergegeven. De tabel van het KNMI wordt iedere tien minuten automatisch bijgewerkt. Er kan enkele minuten vertraging zitten in het verwerken van de data op de kaart van LocalFocus.

De temperatuur wordt op 34 locaties verspreid over het land gemeten. Dit gebeurt met een thermometer die in een kastje hangt. Dit kastje staat op anderhalve meter hoogte boven een grasvlakte.

Volledig scherm
Een man zit met zijn voeten in een zwembadje. © ANP