Volledig scherm
© anp

Twee aanhoudingen na mishandelen scheidsrechter

UpdateDe politie heeft twee mannen (27 en 37 jaar) uit Den Haag aangehouden na het uit de hand gelopen duel tussen de Haagse voetbalclub TAC'90 en Alphense Boys.

Quote

Het lijkt mij dat TAC'90 naar aanleiding hiervan uit de competitie zal worden genomen

Aad van den Berg, trainer Alphense Boys
Quote

We verzamelen van alle betrokken de verklarin­gen

Woordvoerder KNVB

Naar verluidt kreeg de scheidsrechter in de slotfase van de wedstrijd een klap van een TAC'90-spits en van een eerder weggestuurde grensrechter van de club. Het slachtoffer verliet onder begeleiding van de politie het terrein van de voetbalvereniging.

Onderzoek KNVB
Scheidsrechter Mustafa Mohammed maakt het volgens een woordvoerder van KNVB naar omstandigheden goed. De inwoner van Eemnes incasseerde zondag tijdens de wedstrijd TAC'90 - Alphense Boys enkele raken klappen na het uitdelen van een rode kaart. Hij verliet het complex onder politiebegeleiding en heeft inmiddels aangifte gedaan. ,,Hij neemt de komende twee weken rust maar gaat daarna zeker verder met het beoefenen van zijn hobby", aldus de woordvoerder. De KNVB heeft de zaak inmiddels in behandeling genomen. ,,We verzamelen van alle betrokken de verklaringen en zullen binnenkort bepalen of de zaak mondeling of schriftelijk zal worden behandeld."

Sfeer
Aad van den Berg, trainer van Alphense Boys: ,,De sfeer was vanaf het begin niet optimaal. Er was veel geschreeuw vanaf de kant, TAC'90 vond dat het steeds werd benadeeld. Na de 1-1 is de grensrechter van TAC'90 vervangen. Hij viel de scheidsrechter verbaal aan omdat die zijn vlagsignaal negeerde.''

Aan het einde van de wedstrijd ging het echt mis. Het stond toen 3-2 voor Alphense Boys. Van den Berg: ,,In de blessuretijd gaf de spits van TAC'90 de scheidsrechter een klap. Daarna kwam ook de eerder weggestuurde grensrechter terug het veld op en die heeft volgens mij ook nog een dreun gegeven. Onder begeleiding van ons en een paar goedwillenden van TAC'90 is de scheidsrechter naar de kleedkamer gegaan. Daar is de politie langsgeweest en heeft hij een verklaring afgegeven.''

Quote

De scheids­rech­ter riep 'met een pistool terug te komen' en gebruikte ook een aantal ernstige ziektes richting onze mensen

John Baven

Rode kaart
Scheidsrechter Mohammed gaf trainer John Baven van TAC'90 de rode kaart nadat deze verhaal kwam halen na een afgekeurd doelpunt. John Baven: ,,In de slotfase keurt de scheidsrechter een doelpunt van ons af wegens buitenspel, terwijl mijn speler de bal krijgt uit een inworp. Daar reageer ik op door te zeggen dat ik zijn optreden een schande vind. Daarvoor gaf hij mij rood. Vervolgens lopen bij het verlaten van het veld de emoties hoog op bij supporters en spelers. Zo riep de leidsman 'met een pistool terug te komen' en gebruikte hij ook een aantal ernstige ziektes richting onze mensen. Ik heb zoiets nooit eerder meegemaakt op het voetbalveld."

Dat de scheidsrechter zou zijn geslagen heeft de TAC'90-trainer niet meegekregen. ,,Als dit zou zijn gebeurd, valt dat niet goed te praten natuurlijk. Hij had de hele wedstrijd iets tegen ons."

'Hoerenzoon'
Een woordvoerder van TAC'90 zegt maatregelen te nemen tegen degenen die zich hebben misdragen. ,,Maar het kan niet zo zijn dat een arbiter onze spelers uitmaakt voor 'hoerenzoon'."

'Verschrikkelijk'
Van den Berg: ,,Je leest weleens over dit soort voorvallen, maar het lijkt wel of het in deze maatschappij steeds vaker voorkomt. Het was verschrikkelijk om mee te maken. Het lijkt mij dat TAC'90 naar aanleiding hiervan uit de competitie zal worden genomen'', aldus Van den Berg.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement