Volledig scherm
Ongeregeldheden bij de uitloop van de Bodegraafse Najaarsmarkt op de Raadhuisplein © Josh Walet

Twee Gouwenaars niet welkom op BorftLive

Twee Gouwenaars zijn komend weekeinde niet welkom bij de feestelijkheden van BorftLive in Bodegraven. Zij hebben van burgemeester Christiaan van der Kamp een gebiedsverbod gekregen naar aanleiding van ongeregeldheden eerder in het dorp. Dat meldt de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

De politie is op de hoogte van de opgelegde gebiedsverboden en weet in welk gebied de personen zich niet mogen begeven. Vorig jaar liep het uit de hand op het Raadhuisplein in Bodegraven. De Mobiele Eenheid moest er toen aan te pas komen om groepjes vechtende jongeren uit elkaar te halen. Een aantal maanden later was het tijdens de Najaarsmarkt weer onrustig. Burgemeester Van der Kamp liet al eerder weten dat hij meerjarige gebiedsverboden op wilde leggen voor onder meer de Voorjaarsmarkt, Bruisend Reeuwijk en de Najaarsmarkt. 

Vanwege de onrust tijdens de voorgaande evenementen heeft de gemeente, in overleg met de organisatie van BorftLive en de politie, extra maatregelen getroffen om te voorkomen dat het dit weekeinde opnieuw uit de hand loopt. Welke maatregelen dat zijn, wil een gemeentewoordvoerder niet zeggen. 

Tijdens BorftLive, de Voorjaarsmarkt, zijn er verschillende muzikale optredens in het centrum van Bodegraven. Ook is er vrijdag en zaterdag kermis. De organisatie heeft op haar website ‘huisregels’ opgesteld voor bezoekers. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195