Volledig scherm
Boten in de jachthaven van Watersportvereniging Braassemermeer in Roelofarendsveen, archieffoto ter illustratie. © Josh Walet

‘Tweede sluisje bij jachthaven Braassemermeer’

Wethouder Yvonne Peters ijvert voor de aanleg van een tweede sluisje in de buurt van jachthaven Braassemermeer. Tien jaar geleden sprak Kaag en Braassem met projectontwikkelaars af dat zo’n sluis voor sloepen er uiterlijk in 2028 zou komen. Wethouder Peters is nu met de projectontwikkelaars voor het bouwgebied Braassemerland in gesprek om de aanleg naar voren te halen.

De sluis is voorzien bij het gemaal van Hoogheemraadschap van Rijnland aan de Galgekade. De kosten bedragen naar schatting 2,3 miljoen euro, waarvan de gemeente de helft betaalt en de projectontwikkelaars de andere helft.

,,Het moet een sluis worden, passend in de omgeving, waarmee het wandel- en fietsrondje Kaag gewoon kan blijven. Daarnaast is zo’n sluis fijn, voor de eigenaren van nieuwe huizen in Braassemerland. Als je een huis koopt met een tuin aan het water, dan wil je daar ook gebruik van maken”, aldus Peters.

[