Volledig scherm

Twijfel over toekomst nieuw dorpshuis Zwammerdam

De Alphense raadsfractie van RijnGouweLokaal (RGL) twijfelt of het wel goedkomt met het nieuw te bouwen dorpshuis van Zwammerdam. De voortgang is juist uitstekend, repliceert de Damse belangenvereniging.

Gooit de nabijgelegen gasleiding roet in het eten bij de bouw van de multifunctionele accommodatie (MFA) in Zwammerdam? Hoe zit het met de herinrichting van de Spoorlaan? En welke verenigingen en instellingen gaan nu echt iets huren? Ank de Groot van RGL zit vol vragen rond het nieuw te bouwen dorpshuis.

"Het plan lag al gevoelig in de Zwammerdamse gemeenschap. Ik heb al eerder twijfels geuit; dit plan wordt niet voldoende in het dorp gedragen. De meerderheid van de bevolking is hier niet zo voor'', aldus De Groot. Zij eist dan ook in vragen aan b en w duidelijkheid over de perspectieven van de MFA.

Politieke overwegingen

Voorzitter Marc Samsom van de belangenvereniging Zwammerdam vermoedt dat De Groot de vragen stelt vanuit politieke overwegingen. "Zij was altijd al mordicus tegen dit plan.''

Aan het project wordt door het hele dorp hard gewerkt. "De gemeente is de komende twee jaar als opdrachtgever verantwoordelijk voor de bouw en moet nu dus bijvoorbeeld het plan publiceren en de inspraak openstellen. Maar het dorp tekent voor de exploitatie gedurende 60 à 70 jaren. Zo'n opdracht is een hele puzzel en roept zeker moeilijke vragen op. Er is dus intensief overleg. Maar het doel is de continuïteit van de verenigingen waarborgen. Ik heb niet gemerkt dat verenigingen er plots geen zin meer in zouden hebben.''

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.