Volledig scherm
Commissielid Robin Borg is uit de fractie van de ChristenUnie gezet, maar is wel aanwezig. Bodegraven-Reeuwijk © Janet de Vos / AD

Uit ChristenUnie gestuurde Borg toch aanwezig 'als zichzelf’ bij commissie Bodegraven-Reeuwijk

Robin Borg, het commissielid dat zaterdagochtend door de ChristenUnie uit de fractie is gezet, heeft vanavond toch deelgenomen aan het debat in de commissie Bestuur & Financiën over de keuzenotitie: voorstellen voor bezuinigingen. Borg maakte geen deel uit van de ChristenUnie-fractie, maar was aanwezig 'als zichzelf'. Els Oliwkiewicz en Fred Westerink vertegenwoordigden de ChristenUnie.

In eerste instantie zou Borg op de tribune moeten plaatsnemen of mocht hij optreden 'als speciale gast'. Borg nam hier geen genoegen mee en wees op diverse verordeningen en het feit dat hij door de raad is aangesteld en alleen de raad hem kan ontslaan. De commissie stemde in met het voorstel dat Borg daarom 'als zichzelf' mocht deelnemen: een unieke situatie.

Volgens voorzitter Gerrit Weerheim 'de beste uitweg voor dit knelpunt' en 'een tijdelijke oplossing'. Weerheim, de vaste voorzitter, had overigens maandag de voorzittershamer weer in de hand. Tijdens de vergadering van woensdag vervulde burgemeester Van der Kamp die rol omdat Weerheim verhinderd was, iets waar Borg door werd verrast en volgens hem juridisch niet mag. Ex-fractiegenoot Els Oliwkiewicz gaf maandag aan dat zij wel vooraf op de hoogte is gesteld. Zij spreekt verder over een uiterst pijnlijke en trieste situatie waar zorgvuldig mee om moet worden gegaan.