Volledig scherm
PREMIUM
Ellen en Willem Laurman genieten op Camping Polderflora © DANIELLE VERWEIJ

Vakantie in voortuin van Alphen op Camping Polderflora: ‘zonsondergang is een feest’

Bubbels op de campingCamping Polderflora. Midden in de polder Zaanse Rietveld onder de rook van de stad is het heerlijk en vooral rustig toeven. 'Groen beleven' in de voortuin van Alphen, een aanrader.

Volledig scherm
Maarten en Cora Lindeboom. © DANIELLE VERWEIJ

Het smalle boerenweggetje leidt vanaf de N11 naar een oase van rust. Eenmaal te gast bij camping Polderflora is het lastig te bevatten dat de stad zo dichtbij ligt. Het hoge riet wuift langs de grote vijvers en de water- en weidevogels trakteren op een concert. Aan de rand van de natuurpracht genieten de tijdelijke bewoners voor hun caravan, camper of tent van hun uitzicht. ,,We kunnen uren naar de polder turen", zegt Maarten Lindeboom uit Zoetermeer. Samen met echtgenote Cora viert hij voor het derde zomerseizoen vakantie bij Polderflora. Hun caravan staat op een mooi plekje, pal aan een waterpartij. ,,Het is een kleine oase. Kleinschalig, rustig en landelijk. Vooral de zonsondergang is een feest.”

Dat alle gasten gebruik mogen maken van de moestuin, heeft een nieuw familierecept opgeleverd. Cora Lindeboom: ,,Ik haal dan een courgette, wortels en wat uitjes, net wat er beschikbaar is. We eten dan de Polderflorasoep."