Minister Hugo de Jonge werd bij het GGD in Zeist bijgepraat over het Bron en Contactonderzoek bij COVID-19 door de GGD-artsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Hugo de Jonge werd bij het GGD in Zeist bijgepraat over het Bron en Contactonderzoek bij COVID-19 door de GGD-artsen. © Mel Boas

Vanaf volgende week kan iedereen een coronatest krijgen en zo gaan de GGD's dat organiseren

Verbieden kan de GGD het niet, dus mensen die zich volgende week zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon gratis getest. Zo’n test is echter niet vrijblijvend. Als iemand die zich zomaar laat testen besmet blijkt, moet hij in quarantaine. De veiligheidsregio krijgt in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.

  1. Oudewater, coronagemeente van het Groene Hart: carnaval, veel wintersporters of pure pech?
    PREMIUM

    Oudewater, coronage­meen­te van het Groene Hart: carnaval, veel winterspor­ters of pure pech?

    Hoe komt het toch dat Oudewater de coronabrandhaard van het Groene Hart is? Met 51 geregistreerde besmettingen, van wie tot nu toe 9 patiënten zijn overleden, wordt het stadje met ruim 10.000 inwoners onevenredig hard getroffen door het virus. Is Oudewater massaal op wintersport geweest? Is carnaval de boosdoener? Of ligt de verklaring in het rijke verenigingsleven? AD Groene Hart zet een aantal veelgehoorde theorieën op een rij.