Mariel Dijkstra (met zonnebril en bikinitopje) van PUHA neemt met haar vriendinnen en echtgenoot een bad in haar eigen jacuzzisloep.
Volledig scherm
Mariel Dijkstra (met zonnebril en bikinitopje) van PUHA neemt met haar vriendinnen en echtgenoot een bad in haar eigen jacuzzisloep. © Sandra Zeilstra

Varen, borrelen en bubbelen op de eerste jacuzzisloep van Nederland

Varen over de Rijn, feesten en ondertussen bubbelen in een jacuzzi. Dat kan sinds vandaag in de jacuzzisloep. Mariel Dijkstra en Punk Hermenet hebben als eerste van Nederland een grote sloep omgebouwd tot partysloep met een bubbelbad aan boord. En dat was niet eenvoudig.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Osterhaus verbaast over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaast over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

 2. De avondklok is een feit. Dit is wat je moet weten!
  Play

  De avondklok is een feit. Dit is wat je moet weten!