Volledig scherm
Mariel Dijkstra (met zonnebril en bikinitopje) van PUHA neemt met haar vriendinnen en echtgenoot een bad in haar eigen jacuzzisloep. © Sandra Zeilstra

Varen, borrelen en bubbelen op de eerste jacuzzisloep van Nederland

Varen over de Rijn, feesten en ondertussen bubbelen in een jacuzzi. Dat kan sinds vandaag in de jacuzzisloep. Mariel Dijkstra en Punk Hermenet hebben als eerste van Nederland een grote sloep omgebouwd tot partysloep met een bubbelbad aan boord. En dat was niet eenvoudig.

,,We zijn eigenlijk altijd aan het brainstormen om iets nieuws op te zetten. Daardoor zijn we de afgelopen jaren begonnen met de kroegen PÛHA en Tante Zwaan en een sloep voor 28 personen, de PÛHA H2O", vertelt Mariel Dijkstra. 

,,Tijdens een dagje sauna, zo'n twee jaar geleden, dachten we ineens: 'hoe vet zou het zijn om een sloep met jacuzzi aan boord te hebben'. We hebben even moeten zoeken naar een geschikte sloep die het gewicht van de jacuzzi kon dragen en diep genoeg was. Uiteindelijk vonden we deze oude reddingssloep van een cruiseschip. De boot was oranje en zat onder de olie en smeer. Velen verklaarden ons voor gek en zelf hebben we ons ook wel een paar keer afgevraagd waar we nu weer aan begonnen waren, maar het is gelukt. In zes weken tijd hebben we de oude reddingsboot omgebouwd tot de eerste jacuzzisloep van Nederland en daar zijn we best trots op."

'Geen bommetje'

Quote

Tijdens een dagje sauna, zo'n twee jaar geleden, dachten we ineens: 'hoe vet zou het zijn om een sloep met jacuzzi aan boord te hebben

Mariel Dijkstra

Dijkstra vervolgt: ,,Je ziet wel vaker jacuzzi's op boten, maar nooit op zo'n grote als deze en niet op een sloep. We snappen nu ook waarom, want een jacuzzi bouwen op een sloep klinkt makkelijker dan het is. Op zo'n sloep heb je geen stroom, terwijl je voor een jacuzzi krachtstroom nodig hebt. Hoe we dat precies hebben gedaan, houden we geheim, maar we hebben genoeg power om de jacuzzi te verwarmen en verlichten met romantische lampjes of felle discoverlichting. 

Ook moesten we rekeninghouden met de gewichtsverdeling. Als er tien man zit te bubbelen, zorgen we voor contragewicht zodat de boot in evenwicht blijft. En bommetjes maken? Ja, het kan, maar is je bad wel snel leeg en zijn de andere gasten nat. We vullen vóór elke vaart de jacuzzi met water en kunnen tussentijds niet bijvullen. Ons advies is daarom een beetje rustig te zijn in de jacuzzi, maar iets zegt me dat dat niet altijd zal lukken."

Bubbelend

,,De jacuzzi hebben we in de punt van de boot gemaakt, zodat je al bubbelend kunt zwaaien naar de terrasjes aan de kade. Ook hebben we een microfoon aan boord om contact te maken. De sloep is verder uitgerust met een complete bar, toilet en licht- en geluidsapparatuur, zodat je elk soort feestje kunt geven. De muziek en het soort feest stemmen we af met de passagiers. Wil je dansen of liever zitjes om te borrelen, het kan allemaal", vertelt Dijkstra.

De sloep is inclusief drank, schipper, muziek en al dan niet met eten te huur. ,,We mikken op vrijgezellenfeesten, personeelsuitjes, maar ook op familiefeesten. Geen tiener die zich verveelt hoor als er een jacuzzi aan boord is. Met onze andere boot, de PÛHA H2O, richten we ons meer op chique vaarten, zoals borrelvaarten, netwerkborrels en proeverijen. Deze jacuzzisloep is voor grotere groepen en voor gekkere feestjes. Ook in onze kroeg PÛHA houden we wekelijks feesten, daardoor is er ook altijd een alternatief als de vaart door slecht weer in het water valt", vervolgt Dijkstra.

Après ski

De eerste vaart is vanmiddag vanuit Bodegraven. ,,We verwachten veel bekijks. Niet alleen vandaag, maar de hele zomer. We liggen in Bodegraven en varen naar waar de klant naartoe wil, bijvoorbeeld naar een terras, zwemstrandje of plek om te barbecueën. Een vaart duurt gemiddeld vier uur, maar langer of korter kan ook. Ook zijn we bijvoorbeeld afgehuurd voor het Torenschuddersfeest in Nieuwkoop. Ook voor de winter hebben we plannen: dan maken we er een après skivaart van, compleet met skihut, kerstboom, shotjes en een jacuzzi van 40 graden. Zelf varen we natuurlijk ook mee, voor ons is dit echt de kers op de taart."

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.