Bij YoungCapital, opgericht door Alphenaar Hugo de Koning, zien werknemers het kantoor liever als ontmoetingsplek dan een plek waar je ‘veertig uur per week aan het rammen bent’.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij YoungCapital, opgericht door Alphenaar Hugo de Koning, zien werknemers het kantoor liever als ontmoetingsplek dan een plek waar je ‘veertig uur per week aan het rammen bent’. © Peter Franken

‘Veertig uur per week rammen op kantoor’ is na corona passé: zo gaan we straks werken

Blijven we na corona thuis werken, keren we terug naar kantoor of gaan we voor een mix? En wat betekent dat voor kantoren? Het Groene Hart wikt, weegt en onderzoekt, nu de pandemie op z'n retour is. ,,Het werken zal blijvend veranderen.”

7 reacties

 • Jan Kromwijk

  2 weken geleden
  Toch gaat het al de goede kant op, al is het verschil nog te groot. De schaarste aan Nederlandse vaklui, wordt groter en groter. Leerlingen op de praktijkscholen, worden minder en minder. Kantoorvolk in overvloed. Er zijn al werkgevers, die de salarissen aardig rechttrekken. Ze moeten wel, anders krijgen ze het goede personeel niet meer en moet je ze uit de Oostbloklanden halen.
 • S. van Beijnum

  2 weken geleden
  Als aanvulling aan Hans Griot: Eigenlijk zijn het de kopers die de verkopers van het geld voorzien, de verkopers moeten dit zo gunstig mogelijk maken. Kanttekening in dit verhaal is dat dit over de rug gaat van de lager opgeleid persoon. Waarom zou een planner die de boel in het honderd laat lopen 1000€ per maand meer moeten krijgen? Daar schuift men het af op verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid van een bedrijf draag je samen. De grote verschillen in beloning zijn gewoon absurd.
 • S. van Beijnum

  2 weken geleden
  Beste Houx, Nederland is absoluut nog een productieland, we hebben een werkelijke industrie. Het negatieve stempel dat ik krijg vanuit het elitaire kantoorwereldje zegt niet zozeer iets over mij als over het wereldje. Het van negativiteit op mij terug projecteren als zijnde iets vanuit mezelf dat heb ik wel vaak genoeg gehoord. Ik reageer op impulsen van buitenaf en vooral op het hand boven het hoofd houden van elkaar in een falend kantoor. Ja, ik kan het beter, maar ik krijg de kans niet.
 • S. van Beijnum

  2 weken geleden
  Beste Hans, Hier ben ik het weer niet 100% mee eens. Dankzij mensen als ik draaien de machines, ieder goed product is winst, ik maak die winst. Ik ben niet tegen kantoormensen, zij halen werk binnen, maar ik ben wel tegen de oneerlijke verdeling van de beloning die daar tegenover staat. Vanuit eigen perceptie kan ik u vertellen dat de verhoudingen tussen theoretisch- en praktisch personeel totaal scheef staan. Qua salaris en qua aantal.
 • hans griot

  2 weken geleden
  Aan S. van Beijnum: Niet 100% met u eens. De mensen op de werkvloer kosten ook geld, zolang er niets verkocht wordt. Dus eigenlijk zijn de verkopers degenen die het geld verdienen. Maar als de verkopers verkopen, en de klanten niet betalen dan is er nog geen geld. Dus daar moeten de kantoormensen achteraan. En zo heeft iedereen elkaar nodig in een bedrijf. Dat noemen ze team-work. Voor een werkgever hoort iedereen gelijk te zijn