Veehandelaren Erik Rijling en Erik Rijling junior uit Woubrugge vrezen de toekomst, als de veestapel moet worden gehalveerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Veehandelaren Erik Rijling en Erik Rijling junior uit Woubrugge vrezen de toekomst, als de veestapel moet worden gehalveerd. © Merel Klijzing

Veestapel moet krimpen, en dat raakt niet alleen de boeren: ‘Als ik jong was, zou ik hier weggaan en nooit meer terugkeren’

Help, de veestapel moet krimpen! Niet alleen de agrariërs vrezen voor hun toekomst: ook melkrijders, veeartsen en voerbedrijven maken zich zorgen. En dat is voelbaar in het Groene Hart. ,,Als ik jong was, zou ik hier weggaan en nooit meer terugkeren.”

  1. Dijkdoorbraak zet weilanden in Reeuwijk onder water: ‘Bij de laatste controle was de dijk goed’
    Play
    video

    Dijkdoor­braak zet weilanden in Reeuwijk onder water: ‘Bij de laatste controle was de dijk goed’

    Zo’n 100 meter van de dijk van de ringvaart tussen de Kerkweg en de Tempeldijk in Reeuwijk is maandagmorgen gaan schuiven. Hierdoor is een groot gat ontstaan en is een deel van de Middelburg-Tempelpolder ondergelopen. De Tempeldijk is afgesloten. De Amerikaanse rivierkreeft is, zoals sommigen vermoeden, volgens het Hoogheemraadschap Rijnland niet de oorzaak van de dijkdoorbraak.