Volledig scherm
Gedeelte van de Oude Spoorbaan in Zevenhoven. © Google Streetview

Veilig maken Oude Spoorbaan in Zevenhoven kost 120.000 euro

Het college van burgemeester en wethouders wil de snelheid op de Oude Spoorbaan in Zevenhoven verlagen naar 60 kilometer per uur. Nu mag daar nog 80 gereden worden, maar dat vindt het gemeentebestuur niet meer verantwoord, door de toename van verkeer. 

De weg is smal en ligt op een slappe ondergrond. Daardoor zijn de bermen kwetsbaar. Het gevolg is dat hoogteverschillen ontstaan tussen de weg en de berm waardoor voertuigen die in de berm rijden moeite hebben om weer uit de berm te komen, met alle verkeersrisico's van dien. De bermen kunnen beter beschermd worden met 'grasbetonblokken'.

Deze blokken worden voorzien van lichtbolreflectoren en iedere twee meter komen er zogeheten reliëfribbels. Die ribbels zorgen voor een trillend gevoel bij de chauffeur, waardoor die wordt gewaarschuwd als hij niet meer op de weg rijdt. 

De lichtbolreflectoren geven in het donker aan waar het asfalt ophoudt. Deze maatregelen zorgen volgens wethouder Antoinette Ingwersen voor extra verkeersveiligheid. Dit gaat zo'n 120.000 euro kosten; hiervoor moet de gemeenteraad nog toestemming geven.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.