Hulpdiensten zijn afgekomen op de dodelijke steekpartij in een huis aan de Alphense Robijnstraat, in de nacht van 22 op 23 februari dit jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Hulpdiensten zijn afgekomen op de dodelijke steekpartij in een huis aan de Alphense Robijnstraat, in de nacht van 22 op 23 februari dit jaar. © Josh Walet

‘Verdachte (18) fatale steekpartij draaide door na brief politie over schietdrama in 2011’

De Alphenaar (18) die in februari is opgepakt na een steekpartij waarbij één dode en enkele gewonden vielen, kwam volgens zijn familie mogelijk tot zijn daad na het lezen van een brief van toen­malig korpschef Erik Akerboom van de nationale politie. Die ging over de schade-afwikkeling na het Alphense schietdrama in 2011.

De verdachte van de dodelijke steekpartij, zo meldt letselschadejurist Orlando Kadir, zag op 9 april 2011 in het Alphense winkelcentrum Ridderhof hoe schutter Tristan van der Vlis (24) zich na zijn moordpartij van drie minuten door het hoofd schoot in de Albert Heijn. De ooggetuige was toen dus 8 jaar en is volgens Kadir nooit goed geholpen bij het verwerken van zijn trauma. Van der Vlis schoot zes mensen dood en verwondde er 17 voordat hij zelfmoord pleegde.