Volledig scherm
Agenten doen in de vroege ochtend van 13 oktober onderzoek in de Alphense Hooftstraat, na de vechtpartij. © 112HM

Verdachte knokpartij Hooftstraat Alphen vrijgelaten, maar blijft verdachte

Een 36-jarige Alphenaar die eerder werd aangehouden in verband met een nachtelijke vechtpartij op 13 oktober in de Hooftstraat in zijn woonplaats is vrijgelaten. 

Hij blijft verdachte en de politie is nog bezig met het onderzoek naar het incident, meldt een woordvoerster. Of de 36-jarige voor de rechter komt is nog onduidelijk.

De Alphenaar meldde zich vorige week bij de politie nadat die een getuigenoproep had gedaan in verband met de vechtpartij. De 36-jarige had het op straat, vlakbij de Julianabrug, aan de stok gekregen met een 26-jarige stadgenoot. Daarbij vielen rake klappen. De politie meldde eerder dat het om een steekpartij zou gaan, maar dit bleek niet het geval. De 26-jarige was wel zodanig toegetakeld dat op straat een duidelijk bloedspoor zichtbaar was. Hij kon wel zelf naar het ziekenhuis om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen.

Het aandeel van de 26-jarige in de vechtpartij wordt ook onderzocht. Volgens de politiewoordvoerster ging aan de knokpartij op straat (rond 05.00 uur) een woordenwisseling in een kroeg vooraf.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195