Volledig scherm
© ANP XTRA

Verdachte over verkrachting Alphen: ‘Ze houdt van seks met geweld’

Het slachtoffer van een verkrachting op 30 september 2019 in de Alphense wijk Kerk en Zanen zat onder de rode plekken. Volgens de verdachte, Mohamed A. (26), kwam dat doordat de vrouw zelf van harde seks hield en niet doordat ze was verkracht. De Haagse rechtbank gelooft dat verhaal vooralsnog niet.

De Syrische man ontkent dat hij zijn vriendin verkracht heeft. Tijdens een zitting bij de Haagse rechtbank vroeg zijn advocaat vandaag om vrijlating van de verdachte uit voorarrest.  ,,Mevrouw houdt van seks met geweld”, verklaarde de raadsman. ,,Ze houdt ervan om tegen de muur gegooid te worden.”  A. was vandaag in de rechtszaal, maar liet zijn advocaat het woord voeren.

Poging tot doodslag

De verdachte woonde in een flatgebouw in de wijk Kerk en Zanen. In de vroege ochtend van 30 september zou de vrouw hem er opgezocht hebben, nadat ze eerder die nacht ruzie hadden gekregen in de kroeg. Het OM beschuldigt A., naast de verkrachting, ook van een poging tot doodslag. Hij zou in zijn flat geprobeerd hebben haar adem te smoren door haar mond en neus dicht te knijpen.

De officier van justitie vond het verhaal over de harde seks ongeloofwaardig. ,,Als je de verwondingen op de foto’s ziet, de rode plekken over haar hele lichaam! Dat liegt er niet om!” Dat ging wel wat verder dan harde seks, aldus de aanklaagster.

Ook de rechtbank hechtte weinig waarde aan het verhaal van de advocaat over de voorliefde van het slachtoffer voor harde seks. Volgens de rechter rust er een serieuze verdenking op Mohamed A. dat hij zich wel degelijk schuldig heeft gemaakt aan de verkrachting.

De verdachte moet daarom in zijn cel blijven. De zaak wordt binnen drie maanden voortgezet.