Volledig scherm
© Josh Walet

Verdachte schietpartij woonwagenkamp Alphen blijft in cel

Alphenaar Stephan M. (37) is opnieuw niet vrijgelaten uit voorarrest. M. beschoot vorig jaar augustus in het woonwagenkamp aan het Goudse Rijpad in Alphen een 41-jarige man en diens 22-jarige schoonzoon. Beide slachtoffers werden door een kogel getroffen en moesten in het ziekenhuis behandeld worden.

M. zit sinds vorig jaar augustus vast. Vandaag deed zijn advocaat mr. M. Cantarella een nieuwe poging om hem vrij te krijgen uit voorarrest, in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de zaak. Eind vorig jaar deed hij hetzelfde verzoek, maar dat werd toen ook al afgewezen door de rechtbank.

Stephan M. had een langlopende vete met beide slachtoffers. Op 26 augustus kwam die tot uitbarsting, toen M. met zijn auto het woonwagenkamp op kwam. Hij zou volgens het OM eerst op beide mannen afgereden zijn, en beschoot ze vervolgens.

Noodweer

De advocaat van Stephan M. herhaalde vandaag dat de Alphenaar handelde uit noodweer. De voorruit van zijn auto was vernield door kampbewoners. De familie van de slachtoffers zou dreigend op M. afgekomen zijn. M. schoot in de grond, om ze af te schrikken, maar twee kogels raakten 'per ongeluk' beide mannen.

Volgens de raadsman heeft M. na een half jaar voorarrest lang genoeg vastgezeten. De rechtbank vindt het te vroeg om te beoordelen of de Alphenaar handelde uit zelfverdediging. Ze wil de lopende onderzoeken verder afwachten. In de tussentijd moet M. vast blijven. De Alphenaar was woensdag zelf niet op de zitting.

Mogelijk dat er nog een reconstructie komt van de schietpartij op het woonwagenkamp. De advocaat vroeg daar vandaag om. Ook het OM voelt daarvoor. De onderzoeksrechter zal daar een beslissing over nemen.

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.