Volledig scherm
Luxury Ride Autoverhuur verhuurde luxe auto's. © Guus Schoonewille

Verhuurder van luxe bolides verdacht van witwassen crimineel geld

Het Openbaar Ministerie verdenkt het bedrijf Luxury Ride Autoverhuur ervan zo'n twee ton witgewassen te hebben. Het bedrijf, dat luxe auto’s verhuurde, had vestigingen in onder meer Woerden (Kattegat) en Alphen (Ambachtsweg).

In Alphen zat ook de hoofdvestiging. De rechtszaak tegen Luxury Ride Autoverhuur dient woensdag bij de Utrechtse rechtbank.

Volgens justitie heeft het bedrijf een kleine twee ton aan crimineel geld witgewassen. Het OM vordert een bedrag van ruim 360.000 euro terug. De 29-jarige Soufian El Y. wordt ervan verdacht leiding te hebben gegeven aan het bedrijf. Hijzelf moet volgens justitie 52.000 euro terugbetalen.

Volgens het OM had El Y. 190.000 euro aan contanten toen hij zijn verhuurbedrijf begon. Justitie vermoedt dat dit zwart geld is. De verdachte hield tevens geen boekhouding bij. Met de door hem ingebrachte 190.000 euro zou 170.000 euro winst zijn gemaakt, heeft het Openbaar Ministerie berekend.

Onschuldig

El Y. laat in een telefonische reactie weten onschuldig te zijn. Hij meldt dat bij invallen in zijn vestigingen zijn 32 luxe auto’s, voornamelijk Mercedessen, in beslag zijn genomen. ,,Ze hebben me alles afgepakt.’’ Meer wil hij niet zeggen. Zijn raadsman was niet voor een nadere toelichting bereikbaar.

De vestiging van Luxury Ride Autoverhuur zat aan de Ambachtsweg op bedrijventerrein Rijnhaven in Alphen. Dit wordt de komende jaren onder de loep genomen, vanwege een aantal strafbare feiten die daar plaatsvonden en omdat rond de haven veel gaat veranderen.

Volgens de Alphense politiechef John Nieumeijer zijn bedrijven als Luxury Ride Autoverhuur voorbeelden van bedrijven waarbij de onder- met de bovenwereld vermengd wordt. ,,Wanneer het hen te heet onder de voeten wordt, verkassen ze.‘’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195