Verliefde fan 'Beppie' (84) dolblij met verrassingsbezoek Marco de Hollander

VideoDagelijks knuffelt ‘Beppie’ Lambooij-Bourgeois in het Alphense verpleeg­huis Noorderbrink haar kussen met foto van Marco de Hollander. ,,Ik ben verliefd’’, zegt de 84-jarige. Vrijdag kwam haar wens uit: de Ter Aarse volkszanger (36) kwam op de koffie en nodigde haar uit voor zijn concert op 25 mei in theater Castellum.

Eerst slaat ze van ongeloof haar handen voor haar mond. Dan begint Elisabeth Lambooij-Bourgeois te lachen en slaat de net haar kamer binnengelopen zanger op zijn schouders. Hij is al op zijn knieën gezakt en zal pakweg drie kwartier zo blijven zitten.

Zorgorganisatie Activite bestaat 10 jaar en vervult hartenwensen van bewoners. Vrijwilligster Bea de Bruyn regelde het bezoek van De Hollander (echte naam Marco den Brave) aan zijn superfan. ,,Ik sprak mevrouw vorig jaar met Sinterklaas. Toen merkte ik haar liefde voor Marco. Na het indienen van haar hartenwens hoorde ik niks meer en dus dacht ik dat die niet door zou gaan. Totdat ik donderdagavond een telefoontje kreeg. Ik ben blij dat het gelukt is. Kijk nou toch, dit is een schot in de roos’’, zegt ze vrijdag in de kamer van Elisabeth. ,,Zo heet ik, maar iedereen noemt me Beppie’’, vertelt de bewoonster met broze stem. Maar verder is ze goed bij de pinken.

Al jaren is ze dol op de muziek van Marco de Hollander. ,,En ik kijk elke dag naar je'', vertelt ze de zanger. Ze doelt niet alleen op het kussen met zijn foto dat ze vaak vasthoudt als ze gaat slapen. Op het dressoir staat een foto van De Hollander en Beppie, vorig jaar gemaakt tijdens een fanreis. Ze heeft er ook een fotoboekje van. ,,Ik gooi geen foto weg, hoor'', verzekert ze. Ook bewaart ze alle krantenknipsels die ze over de zanger kan vinden.

Lieve jongen

Quote

Ben je verliefd op mij? Daar word ik verlegen van. Nou, geeft niks hoor. Ik heb gelukkig heel veel plek in mijn hart

Marco de Hollander

De twee kennen elkaar nog uit de tijd dat zij in Ter Aar woonde en boodschappen deed in de supermarkt waar de entertainer toen nog werkte. ,,Ik ging altijd eerst naar Marco. Even gedag zeggen. Hij is zo'n lieve jongen. Altijd staat hij voor iedereen klaar.'' Dan zegt ze tegen De Hollander. ,,Je bent wel ouder geworden, maar hebt nog dezelfde mooie ogen.'' 
De zanger zit dus steeds op zijn knieën. Vaak brengt hij zijn gezicht even dichtbij dat van zijn fan. Dan begint ze te stralen. Als de zanger een paar regels zingt van zijn hit 'Ik heb de hele nacht....' en haar een zoen geeft, begint Beppie te klappen. ,,Ik ben door het dolle heen'', zegt ze.

De Hollander is niet met lege handen gekomen. Het forse bloemstuk vindt Beppie ‘prachtig’, dolblij is ze met de poster van Marco. ,,Ze hebben gefotoshopt, ik ben wat mooier gemaakt’’, lacht de zanger. Hij heeft zijn meest recente cd Leef je Droom mee, maar Beppie heeft geen cd-speler. ,,Nou, dan heb je gewoon nog een andere foto van me’’, reageert de zanger monter.

De grootste verrassing moet dan nog komen. De Hollander nodigt zijn fan uit voor het concert dat hij 25 mei geeft in theater Castellum. ,,Oooohhh....ik ben helemaal in de war’’, zegt Beppie. ,,Ik ben zó blij.’’

Schaterlach

Dan doet ze een bekentenis. ,,Ik ben verliefd op jou’’, fluistert ze De Hollander in zijn oor. ,,En een personeelslid hier ook’’, voegt ze eraan toe. Voor de zoveelste keer klinkt de schaterlach van de zanger. ,,Ik word er verlegen van. Geeft niks, hoor. Ik heb gelukkig veel plek in mijn hart.’’

Vorig jaar was Beppie mee op fanreis met Marco, varen op het Braassemermeer. ,,Een enige dag’’, verzekert ze. Toen Marco door het gangpad liep en begon te zingen, heb ik steeds mee zitten klappen.''

,,Krijg ik nog een knuffel?’’, vraagt de zanger als hij naar de studio moet. Natuurlijk. ,,Ik zie je vrijdag in het theater"', zegt Marco bij het afscheid. Vrijwilligster  Bea zal Beppie vrijwel zeker vergezellen. ,,Als het moet , kom ik je zelf halen’’, belooft de volkszanger.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

Volledig scherm
‘Beppie’ Lambooij is dolgelukkig met het bezoek van Marco de Hollander. © Martin Sharrott Fotografie