Zo hoort een gasleiding eruit te zien, waarschuwt Bart Jan Bootsma naar aanleiding van enkele ongelukken op boten in het Groene Hart. Bootsma heeft zeven jaar gedaan over het opknappen van zijn scheepje: als laatste bouwt hij een nieuwe (productiedatum 2020) gasleiding in voor zijn nieuwe gasfornuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo hoort een gasleiding eruit te zien, waarschuwt Bart Jan Bootsma naar aanleiding van enkele ongelukken op boten in het Groene Hart. Bootsma heeft zeven jaar gedaan over het opknappen van zijn scheepje: als laatste bouwt hij een nieuwe (productiedatum 2020) gasleiding in voor zijn nieuwe gasfornuis. © Marlies Wessels

Verouderde installaties leiden tot bootongelukken: ‘Met gas kun je niet voorzichtig genoeg zijn’

Een brand op een jacht op de Wilnisse Zuwe en een explosie op een boot in Leimuiden. Ongelukken op boten in het Groene Hart haalden onlangs het nieuws. John Poolen van scheepswerf Jachtbouw in Alphen en Bart Jan Bootsma van Scuba Diving Vinkeveense Plassen waarschuwen: ,,Gaslekkages komen vaak voor op plezierjachten.”

  1. Ajax-talent Noah Gesser (16) en zijn broer omgekomen bij verkeersongeluk: ‘We zijn diep geraakt’
    drama ijsselstein

    Ajax-ta­lent Noah Gesser (16) en zijn broer omgekomen bij verkeerson­ge­luk: ‘We zijn diep geraakt’

    De 16-jarige Ajax-speler Noah Gesser is omgekomen bij een verkeersongeluk vrijdagavond in IJsselstein (Utrecht). Dat bevestigt een woordvoerder van de club, die spreekt van ‘vreselijk nieuws’. Ook zijn 18-jarige broer Isay, die zondag 19 jaar zou zijn geworden, overleefde het ongeluk niet. Het drama leidt tot een stortvloed aan reacties; zelfs van Real Madrid en Manchester City. ,,We willen ons medeleven betuigen aan familie, geliefden, teamgenoten en Ajax.”