Verrassing: voorzitter vraagt tijdens huttenbouw vriendin ten huwelijk

VideoHet begin van de donderdagavond van de Alphense huttenbouw, traditiegetrouw de feestavond, kende een bijzonder moment. Voorzitter Michel Linting klom op het podium om er in het bijzijn van alle kinderen zijn Denise ten huwelijk te vragen.

Voor het oog van joelende en juichende deelnemertjes van de huttenbouw en hun papa's en mama's - op de donderdagavond mag iedereen komen om de hutten te bewonderen - ging Linting op de knieën. Geheel onverwacht voor zijn vriendin Denise van der Neut, want de voorzitter had zijn aanzoek in het geheim goed voorbereid. ,,Het bestuur van de huttenbouw moest er ook wel van op de hoogte zijn, maar nu staat het grote podium er en nu moest het gebeuren hè", zegt hij na afloop glunderend.

,,Denise heeft altijd gezegd dat het bijzonder moest zijn als ik het ging vragen. Dus ja, dan kan ik aankomen met iets onder de Eiffeltoren, maar dat is allemaal al zo vaak gedaan. Iemand ten huwelijk vragen tijdens de huttenbouw, zeker op het podium, dat heeft nog nooit iemand gedaan."

Het is nog de hele avond feest op het terrein van de Alphense huttenbouw. Vannacht kunnen de kinderen ook ter afsluiting slapen in hun zelfgetimmerde hut.

Volledig scherm
© Martin Sharrott Fotografie