Volledig scherm
Verwendag voor Jop de Heer (5). © Eigen foto

Verrassingsdag voor Jop (5) na gevecht tegen leukemie

De vijfjarige Jop de Heer uit Bodegraven heeft gisteren een onvergetelijke dag beleefd. Om 09.30 uur stond er een limousine van stichting Make-a-Wish met daarop zijn naam en een sticker van zijn grote hobby dino's voor de deur. Klaar om Jop, zijn ouders Wesley en Sabrina en broertje Mats mee te nemen voor een dag vol verrassingen. Jop heeft de afgelopen maanden gevochten tegen leukemie.

,,Het was een super bijzondere dag", vertelt zijn moeder Sabrina de Heer. ,,Ik had een half jaar geleden niet durven dromen dat we zo'n dag zouden kunnen beleven. Dat Jop zou rennen, vliegen en zo dolblij zou zijn. Daar zijn we heel dankbaar voor."

Bij Jop werd op 16 maart als donderslag bij heldere hemel leukemie ontdekt. ,,Dag één en twee hebben we gehuild en op dag drie hebben we gezegd: 'er is ruimte voor ons verdriet, maar we moeten positief blijven'. Niet naïef, wel positief en dat zijn we altijd geweest. Jop heeft heel zware chemotherapie gehad en gelukkig gaat het nu goed met hem. De angst dat de ziekte terugkomt heb je altijd, maar we richten ons op het positieve. Het was prachtig om hem zo te zien genieten."

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Volledig scherm
Verwendag voor Jop de Heer (5) uit Bodegraven. V.l.n.r. Jop, broertje Mats, moeder Sabrina en vader Wesley de Heer. © Eigen foto

Dino's en dieren

Quote

De angst dat de ziekte terugkomt heb je al tijd, maar we richten ons op het positieve

Sabrina de Heer

De Heer vertelt over de verwendag: ,,'s Ochtends werden we opgehaald door een limousine waarop Jop's naam en een sticker van een dino stond. Ik kreeg echt een brok in m'n keel dat dit speciaal voor ons was geregeld. Vanbinnen was de limo versierd met dinoslingers, -ballonnen en -cadeautjes en zijn we naar Jurrassic Golf in Gouda gereden. Daar werden we opgewacht door een 'dino' die Jop eerst heel eng vond, maar nadat zijn vader het pak aantrok was het ijs gebroken. We hebben daar dinogolf gespeeld, 'goud' gezocht en geluncht en zijn vervolgens in de limo, met muziek en lichtjes, naar Dierenpark Amersfoort gereden.

Daar hebben we de ringstaartaapjes gevoerd, in het olifantenverblijf gekeken en zijn we naar het dinobos geweest. De dag hebben we afgesloten bij McDonald's. Jop vond het allemaal fantastisch."

Lichtpuntje

Voor het Bodegraafse gezin was het een grote verrassing. ,,Mijn moeder heeft in de beginfase van Jops ziekte Make-a-Wish benaderd. Eigenlijk zouden we eerder gaan, maar toen was Jop te ziek. We wisten dat we deze datum vrij moesten houden en we hadden doorgegeven dat Jop houdt van dino's, maar verder wisten we van niks. Zo'n dag, georganiseerd door Make-a-Wish is echt een lichtpuntje. Het is fantastisch dat dit wordt gedaan", aldus De Heer.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.