Volledig scherm
Een echte monteur checkt een cv-ketel. © ANP, Jerry Lampen

Verwarmingsbedrijf Feenstra waarschuwt voor nepmonteurs

Verwarmingsbedrijf Feenstra heeft klanten in het Groene Hart gewaarschuwd voor nepmonteurs die aan de deur kunnen opduiken. 

Er zijn geen meldingen vanuit de regio’s Alphen, Gouda en Woerden geweest dat mensen zijn gedupeerd door nepmonteurs, meldt een woordvoerster van Feenstra. ,,Maar we vonden het wel nodig om ook in dit gebied mensen te waarschuwen, omdat het elders in ons land de spuigaten uitloopt. Afgelopen week zijn er nog enkele incidenten geweest. Het gaat ook om steeds forsere bedragen die van mensen worden gevraagd. Vaak zijn slachtoffers op leeftijd, zoals recent nog een vrouw van 93 jaar.”

Bedrijfskleding

De nepmonteurs komen meestal met het verhaal dat er nog een rekening openstaat en vragen mensen die contant te betalen. Ze zouden dat bedrag dan weer kunnen declareren bij Feenstra. ,,Wij werken nooit met contant betalen”, benadrukt het verwarmingsbedrijf. ,,Het vervelende is dat de nepmonteurs aan de deur komen in bedrijfskleding van Feenstra”, zegt de woordvoerster. ,,Waar die kleding vandaan komt? Het zouden oud-medewerkers kunnen zijn. Of mensen die nu nog bij ons werken, maar dat laatste denken wij niet.”

Feenstra waarschuwde via sociale media al voor de nepmonteurs. ,,Maar de meldingen bleven komen, dus we hebben nu aan tienduizenden ontvangers van onze nieuwsbrief een mail gestuurd waarin we nog eens waarschuwen. We hebben dus niet ons volledige klantenbestand geïnformeerd. Veel meer kunnen wij niet doen. De politie stelt dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor wie zij achter hun voordeur laten.”

Ook kabelbedrijf Ziggo en elektriciteitsbedrijf Stedin hebben eerder last gehad van nepmonteurs.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195