Volledig scherm
Agenten controleren voertuigen aan de Hoorn in Alphen. © Josh Walet

Vier drugsrijders aangehouden tijdens controle in Alphen

Bij een verkeerscontrole in Alphen heeft de politie vandaag vier bestuurders aangehouden vanwege het rijden onder invloed van drugs. Ook bleken meerdere voertuigen niet in orde te zijn.

De controle vond plaats aan de Hoorn en het CP Mulderveld in Alphen. Agenten checkten de voertuigen op technische mankementen en controleerden of de bestuurders niet onder invloed van alcohol of drugs achter het stuur waren gekropen.

Van de vier aangehouden bestuurders is op het politiebureau bloed afgenomen voor onderzoek, meldt de politie. Uit deze onderzoeken moet blijken of de vier daadwerkelijk een strafbare hoeveelheid drugs in hun bloed hadden. Ook kregen de bestuurders een rijverbod van 24 uur opgelegd.

Onder de geconstateerde mankementen aan voertuigen waren opvallend veel gladde banden, constateert de politie. Zo mocht een voertuig niet meer verder rijden na twee bekeuringen gekregen te hebben. De auto had volgens de politie vrijwel geen profiel meer op de banden. Ook bleek meerdere keren de verlichting niet in orde te zijn. De eigenaren van deze voertuigen kregen tijdens de controle de mogelijkheid deze verlichting te maken.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.