Spanning op de uitslagenavond van de verkiezingen in Alphen. Rechts twee afzwaaiende CDA-wethouders: Han de Jager en Kees van Velzen. Keert het CDA terug in de coalitie, maar nu met vier partijen?
Volledig scherm
Spanning op de uitslagenavond van de verkiezingen in Alphen. Rechts twee afzwaaiende CDA-wethouders: Han de Jager en Kees van Velzen. Keert het CDA terug in de coalitie, maar nu met vier partijen? © Nederland

Vier partijen in een nieuwe coalitie ligt voor de hand in Alphen: ‘Hoor die combinatie wel vaak voorbij komen’

Een coalitie met Nieuw Elan, VVD, CDA en D66? Die mix ligt het meest voor de hand in Alphen. ,,Laat ik het zo zeggen: die combinatie hoor ik erg vaak voorbij komen”, geeft André de Jeu, voorman van Nieuw Elan, toe.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?