Volledig scherm
De politie controlleert op automobilisten die de afrit gebruiken om de file deels te vermijden. © Politie Kaag en Braassem

Vijf boetes voor vermijden van file in Roelofarendsveen

Vijf automobilisten hebben een onreglementaire file vermijdende actie duur moeten bekopen in Roelofarendsveen. Zij kregen een boete van 249 euro.

Politie Kaag en Braassem krijgt veel klachten binnen over automobilisten die de file op de A4 richting Den Haag vermijden door een verboden route te gebruiken. Daarom werd er vandaag gecontroleerd door een motoragent.

Als auto's op deze plek de snelweg verlaten, mogen ze alleen links- of rechtsaf de Provincialeweg oprijden. De overtreders rijden met een klein knikje rechtdoor het kruisvlak over om zo via de oprit de A4 weer op te rijden.

Volgens de politie zijn er in de laatste zes maanden drie ongelukken gebeurd op deze weg. Ook kondigt de politie aan te blijven controleren op deze plek.

Volledig scherm
Op dit punt, bij het verlaten van de A4 in Roelofarendsveen, mogen automobilisten alleen rechts- of linksaf de Provincialeweg op. Rechtdoor rijden levert een boete van 249 euro op. © Google Streetview

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.