Volledig scherm
Na de verkeersruzie vluchtten de twee mannen weg naar een parkeergarage bij winkelcentrum Baronie. Archiefbeeld © Josh Walet

Vijftien maanden cel voor verkeersruzie met vuurwapen

rechtbankAlphenaar Ali F. (24) is veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, vanwege een verkeersruzie waarbij hij met een vuurwapen dreigde. De automobilist reed een scooterrijder op 27 mei in de Hooftstraat in Alphen haast van de sokken.

Er ontstond een scheldpartij op straat. Ali F. en Khalill A. (27), de bijrijder, waren uit de auto gestapt, en verkochten de scooterrijder rake klappen en schoppen. F. liep terug naar zijn auto, en haalde een vuurwapen tevoorschijn, een dienstwapen van de politie dat gestolen was. 

Tijdens de rechtszitting twee weken geleden bij de Haagse rechtbank was op camerabeelden te zien dat de Alphenaar het wapen in zijn hand hield, en het bewoog naar het hoofd van verdachte. Volgens de verdachte sloeg hij de scooterrijder ermee. 

 Maar de officier van justitie meende dat hij het wapen ook richtte tegen het hoofd van het slachtoffer. ,,Er is fors geweld gebruikt. Het was een bedreigende situatie ook voor de getuigen op straat”, zei de officier. 

Getraumatiseerd

De aanklager eiste twee weken geleden vijftien maanden cel, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Dat is de straf die de rechtbank nu ook oplegt. Die vindt dat F. zich schuldig heeft gemaakt aan openlijk geweld en verboden wapenbezit. 

F. wordt ook veroordeeld tot betaling van 3900 euro aan de scooterrijder, die door de verkeersruzie is getraumatiseerd. Dat bedrag moet F. ophoesten met zijn bijrijder Khalill A. Deze Alphenaar is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden vanwege zijn aandeel in de verkeersruzie. Het OM had tegen hem acht maanden cel geëist. 

Na de verkeersruzie vluchtten de twee mannen weg naar een parkeergarage bij winkelcentrum Baronie. Daar losten agenten waarschuwingsschoten voordat ze de verdachten konden aanhouden. De 27-jarige A. is sinds juni alweer op vrije voeten.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195