Volledig scherm
PREMIUM
De Voedselbank krijgt een muurschildering van het Scala College. Leerlingen Sanna (rechts), Bas, Naomi (links) en Ymke (midden) werken onder begeleiding van kunstenaar Joost zwanenburg. © Merel Klijzing

Voedselbank fleurt op dankzij Scala College: ‘dit is té leuk’

De Voedselbank aan de Briljantstraat was eigenlijk maar een kale bedoeling, zo concludeerde het bestuur. Er werd hulp ingeschakeld bij het Scala College.

Daar maakten zestig leerlingen – verdeelt over vijftien groepen van vier man – ontwerpen die de zielloze muren springlevend moesten maken. Uiteindelijk werden er drie winnaars gekozen: voor elke witte muur een. Emiel Schoneveld (67), bestuurslid van de Voedselbank, wist van tevoren nog niet welke dat waren. ,,Maar ik ben zeer positief verrast”, luidde zijn eerste reactie.

Gister werd de grootste muur opgepimpt. Deze is bij binnenkomst niet te missen. ,,Sommige mensen vinden het vreselijk om hier te moeten zijn. Die schuifelen met schaamte naar binnen. We wilden daarom zorgen voor een stukje opfleuring. Iets wat ze vrolijk maakt. Daarom hebben we voor graffiti-wanden gekozen”, legt de bestuurslid uit.