Volledig scherm
Vriendinnenvoetbaldag bij Kickers 69 in Leimuiden © Peter Franken

Voetbalclub Kickers'69 krijgt 930.000 euro

De Leimuidense voetbalvereniging Kickers'69 krijgt 930.000 euro om het sportcomplex toekomstbestendig te maken.

Dat bedrag is de opbrengst van verkochte grond in Leimuiden-West aan projectontwikkelaar Vibu. De reden van de gemeentelijke goedgeefsheid is dat Kickers verwacht de uitvoering in eigen beheer slimmer en goedkoper te kunnen doen dan de gemeente. Van het te besparen geld kunnen dan extra voorzieningen worden aangebracht.

Voorzitter Wim Buskermolen is blij dat de zaak geregeld is. Wel merkt hij op dat het bedrag van 930.000 euro al drie jaar geleden is afgesproken. ,,Inmiddels is alles wel veel duurder geworden. We zullen elk uit te geven dubbeltje drie keer moeten omdraaien.''

Het sportcomplex moet straks multifunctioneel gebruikt kunnen worden. Gedacht wordt aan onder andere een dagopvang of een wijkcentrum.

Verantwoording

Kickers moet het geld minimaal besteden aan één wedstrijdwaardig kunstgrasveld en aan de verplaatsing en omvorming van het trainingsveld tot een veld dat ook gebruikt kan worden voor wedstrijden. Verder moeten er beschoeiingen van worden betaald en moet de club een onderhoudsloods en opslagloods op een andere plek bouwen. Voor alle overige werkzaamheden moet vooraf de toestemming van de gemeente worden gevraagd.

Quote

We zullen elk uit te geven dubbeltje drie keer moeten omdraaien

Wim Buskermolen

Wethouder Petra van der Wereld zegt dat de gemeente zich op deze wijze ontwikkelt tot een gemeente die niet alles zelf regelt, maar wel de touwtjes in handen heeft. ,,Zo wordt de verantwoording over alle maatschappelijk vastgoed geleidelijk overgedragen aan inwoners en organisaties. Als de vereniging zelf de uitvoering doet, is er meer bereidheid bij de vrijwilligers om zelf mee te werken. Zo kan met evenveel geld meer worden gerealiseerd. Alleen al door gebruik te maken van bevriende aannemers kan Kickers goedkoper inkopen. Voor de gemeente geldt dat er veel minder ambtelijke inzet nodig is. Bovendien verwachten we dat ook het rijk meebetaalt door een groter deel van de btw te subsidiëren", aldus Van der Wereld.

De wethouder verwacht dat het sportcomplex zo duurzaam mogelijk wordt ingericht. Daarbij hoort bij voorkeur een kunstgrasveld waarbij geen gebruik wordt gemaakt van gemalen autobanden. Verder moeten er ledverlichting en zonnepanelen komen.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.