Volledig scherm
Op de Willem de Zwijgerlaan in Alphen is een voetganger aangereden door een automobilist. © Josh Walet

Voetganger van 82 overleden bij aanrijding in Alphen

UPDATEOp de Willem de Zwijgerlaan heeft gisteravond een zeer ernstig ongeluk plaatsgevonden. Een 82-jarige man uit Alphen werd aangereden door een automobilist en is door het ongeval aan zijn verwondingen overleden.

Direct na het ongeluk hebben hulpverleners geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren. De man is later in het ziekenhuis overleden. Het is onduidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. 

Toedracht

In verband met het ongeluk was de Willem de Zwijgerlaan richting de Prins Bernhardlaan enige tijd afgesloten. De weg is inmiddels weer vrij. 

Het voertuig is door een berger van de politie verwijderd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk. 

Vorige week  pleitten Nieuw Elan en de SP nog voor de inzet van gemeentelijke handhavers tegen verkeershufters, zoals AD Groene Hart toen meldde. Deze twee Alphense raadsfracties willen dat burgemeester Spies onderzoekt of dit mogelijk is.  Aanleiding hiervoor was een recente reeks ongelukken waarbij fietsers gewond raakten. 

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen presenteerde toen een overzicht waar van 2014 tot en met medio 2018 de meeste ongelukken gebeurden. Opvallend: in de top-4 duiken twee plekken op waar verkeerslichten staan: de oversteek van de Prins Bernhardlaan bij het NS-station en de kruising Bernhardlaan-Willem de Zwijgerlaan.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.